Donald Trump cere demiterea directorului Serviciului Secret

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut demiterea directorului Serviciului Secret, informează luni televiziunea CNN, preluată de Reuters.

Trump i-a dat dispoziţii şefului de personal al Casei Albe, Mick Mulvaney, să îl concedieze pe Randolph Alles, directorul Secret Service, potrivit mai mult surse din administraţie.

Una dintre acestea a descris concedierile ca "o curăţare aproape sistematică" a Departamentului pentru Securitate Internă. Şefa acestui departament, Kirstjen Nielsen, a demisionat luni.

Casa Albă nu a răspuns imediat la solicitarea unui comentariu.

Secret Service are ca atribuţii protecţia preşedintelui Statelor Unite şi a altor personalităţi, precum şi anchetarea unor infracţiuni cum ar fi falsificarea banilor şi fraudele bancare. 

Directorul Secret Service este subordonat direct secretarului pentru Securitatea Internă, Kirstjen Nielsen, care a demisionat duminică, pe fondul presiunilor exercitate de preşedintele Donald Trump.

,,Este vorba de o epurare aproape sistematică a cadrelor în a doua agenţie de securitate naţională ca mărime" din SUA, a declarat un oficial de rang înalt de la Washington sub protecţia anonimatului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel