Avertismentele lui Trump, de la tribuna ONU: Zilele acelea s-au sfârşit!

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Donald Trump transmite un avertisment clar pentru statele europene în ceea ce privește dependenţa de sursele de energie ruseşti, în discursul rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU. 

"Germania va deveni total dependentă de energia rusească dacă nu schimbă imediat direcţia", a declarat Donald Trump, care a lăudat pe de altă parte Polonia pentru dezvoltarea de conducte alternative.

Liderul de la Casa Albă a criticat Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), subliniind că preţul petrolului trebuie să scadă. "Nu vom mai putea rezista prea mult cu preţuri atât de ridicate", a avertizat Trump.

"OPEC şi statele OPEC jecmănesc restul lumii, ca de obicei", s-a exprimat Trump. "Noi apărăm aceste ţări pe degeaba, iar ele profită de noi vânzându-ne petrol la preţuri ridicate. Nu este bine", a adăugat preşedintele american.

"Multe state din această sală vor fi de acord cu mine că sistemul comercial mondial are nevoie stringentă de schimbare. În Organizaţia Mondială a Comerţului au fost admise ţări care încalcă toate principiile pe care se bazează organizaţia", a acuzat Donald Trump.

Preşedintele american a denunţat o serie de practici, între care dumpingul şi furtul de proprietăţi intelectuale, şi a dat asigurări că "zilele acelea s-au sfârşit". "Nu vom mai tolera astfel de abuzuri. Nu vom mai permite ca lucrătorii noştri să fie victimizaţi, companiile noastre să fie înşelate şi bogăţiile noastre să fie furate şi transferate", a mai spus Trump, referindu-se în special la China, notează dpa.

"America nu-şi va cere niciodată scuze pentru că îşi protejează cetăţenii", a declarat preşedintele Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel