Doi ruși, condamnați la închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei

Eduard Pascu / 24 dec 2020 / 15:37

Un cuplu căsătorit din regiunea rusă Kaliningrad a fost condamnat joi de un tribunal la ani grei de închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei, a anunţat Serviciul Federal de Securitate (FSB), subliniind că cei doi se fac vinovaţi de trădare de stat, informează Reuters.

Soţia, Antonina Zimina, care a primit 13 ani de închisoare, a fost recrutată de serviciile de informaţii letone în 2012 când a călătorit în străinătate, precizează FSB într-un comunicat. Apoi, ea a început să adune informaţii clasificate şi să le transmită Letoniei, adaugă comunicatul, transmite Agerpres.

Soţul ei, Konstantin Antoneţ, a primit 12,5 ani de închisoare. Potrivit FSB, Anoneţ a fost recrutat pentru activităţi de spionaj de soţia sa în 2015 şi a sustras informaţii de la angajatorul său - Ministerul Economiei al regiunii Kaliningrad -, informaţii pe care le-a transmis Letoniei.

Cuplul a negat orice acţiune ilegală şi a înaintat apel la verdict, a anunţat avocatul lor Mihail Baev pentru site-ul de ştiri MBKH.

Procesul lor, care s-a desfăşurat în spatele uşilor închise, a ţinut primele pagini ale ziarelor din Rusia, cu informaţii conform cărora ei au transmis Letoniei o fotografie cu un ofiţer FSB ce a venit la nunta lor.

Comunicatul de joi al FSB nu face nicio referire la acest incident.

Kaliningradul este o regiune rusă puternic militarizată ce se află între Lituania şi Polonia, ţări-membre ale UE, şi care are ieşire la Marea Baltică. Rusia a capturat regiunea de la Germania spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, precizează Reuters. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy