Doi ruși, condamnați la închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un cuplu căsătorit din regiunea rusă Kaliningrad a fost condamnat joi de un tribunal la ani grei de închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei, a anunţat Serviciul Federal de Securitate (FSB), subliniind că cei doi se fac vinovaţi de trădare de stat, informează Reuters.

Soţia, Antonina Zimina, care a primit 13 ani de închisoare, a fost recrutată de serviciile de informaţii letone în 2012 când a călătorit în străinătate, precizează FSB într-un comunicat. Apoi, ea a început să adune informaţii clasificate şi să le transmită Letoniei, adaugă comunicatul, transmite Agerpres.

Soţul ei, Konstantin Antoneţ, a primit 12,5 ani de închisoare. Potrivit FSB, Anoneţ a fost recrutat pentru activităţi de spionaj de soţia sa în 2015 şi a sustras informaţii de la angajatorul său - Ministerul Economiei al regiunii Kaliningrad -, informaţii pe care le-a transmis Letoniei.

Cuplul a negat orice acţiune ilegală şi a înaintat apel la verdict, a anunţat avocatul lor Mihail Baev pentru site-ul de ştiri MBKH.

Procesul lor, care s-a desfăşurat în spatele uşilor închise, a ţinut primele pagini ale ziarelor din Rusia, cu informaţii conform cărora ei au transmis Letoniei o fotografie cu un ofiţer FSB ce a venit la nunta lor.

Comunicatul de joi al FSB nu face nicio referire la acest incident.

Kaliningradul este o regiune rusă puternic militarizată ce se află între Lituania şi Polonia, ţări-membre ale UE, şi care are ieşire la Marea Baltică. Rusia a capturat regiunea de la Germania spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, precizează Reuters. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel