Doi militari ai Marinei SUA au fost arestați fiind acuzați că au vândut informații secrete Chinei

Marine Corps Foto: Lance Cpl. Harrison C. Rakhshani
Marine Corps Foto: Lance Cpl. Harrison C. Rakhshani

În Statele Unite, doi membri ai Marinei SUA au fost arestați pentru că ar fi vândut Chinei informații clasificate legate de securitatea națională. Cu referire la Departamentul Apărării al SUA, agenția de presă Reuters scrie despre asta, potrivit căreia ambii bărbați au fost acuzați de conspirație.

Oficialii americani au declarat că Wen-cheng Chao, în vârstă de 26 de ani, a fost acuzat de conspirație și luare de mită pentru că a trimis Chinei fotografii și videoclipuri care conțineau „informații militare sensibile ale SUA”, în schimbul a aproximativ 15.000 de dolari.

Potrivit Reuters, documentele conțineau planuri pentru exerciții militare americane în Indo-Pacific, scheme electrice și planuri pentru un sistem radar la o bază militară americană din Okinawa, Japonia, precum și detalii de securitate pentru bazele navale americane din California.

Un alt membru al Marinei SUA, Jinchao Wei, ar fi scurs informații despre navele de război americane în China, inclusiv nava de asalt amfibie USS Essex, pe care el însuși a servit. Din aceasta, trebuia să trimită zeci de manuale tehnice în China care descriu armele și activitățile militare ale navei.

Pentru aceasta, Statele Unite l-au acuzat pe Jinchao Wei că a conspirat pentru a trimite informații despre apărarea națională în China. La fel ca Wen-cheng, el trebuia să primească câteva mii de dolari pentru asta, dar suma exactă sau vârsta suspectului nu au fost dezvăluite de oficialii americani. Potrivit Al Jazeera, el trebuia să înceapă să coopereze cu China în 2022.

„Nu există nicio amenințare mai mare pentru Statele Unite decât China”, a spus agentul special FBI Stacey Moy.

Potrivit acestuia, Beijingul are un plan strategic pentru a deveni singura superputere a lumii, pentru care nu se va „opri la nimic”, chiar dacă înseamnă atacarea Statelor Unite ale Americii.

Între timp, relațiile SUA-China au fost tensionate de ani de zile din cauza unei game de probleme de securitate națională și comerț. Statele Unite acuză China de spionaj și atacuri cibernetice, pe care Beijingul le neagă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel