Doi canadieni au fost inculpați în China pentru spionaj

Eduard Pascu |
Data publicării:

China a inculpat oficial pentru spionaj doi cetăţeni canadieni încarceraţi din decembrie 2018 în numele securităţii naţionale, într-un caz care a tensionat relaţiile diplomatice dintre Beijing şi Ottawa, transmite AFP.

Michael Kovrig, fost diplomat aflat la post la Beijng, şi Michael Spavor, consultant, om de afaceri şi specialist în Coreea de Nord, sunt acuzaţi de 'spionaj' şi de 'divulgarea de secrete de stat', a informat vineri Procuratura Supremă a Poporului, în două scurte comunicate.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi în decembrie 2018, la câteva zile după arestarea în Canada, la cererea justiţiei americane, a directoarei financiare a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, Meng Wanzhou. Aceasta, fiica fondatorului Huawei, este acuzată de SUA de ocolirea sancţiunilor americane aplicate Iranului. Arestarea lui Meng Wanzhou la finele lui 2018 a declanşat o criză diplomatică fără precedent între Ottawa şi Beijing, transmite Agerpres.

Procedura care îi vizează pe cei canadieni este amplu percepută în Occident ca o măsură de represalii. Beijingul a dat de înţeles de mai multe ori că eliberarea lui Meng Wanzhou este o condiţie indispensabilă pentru ameliorarea relaţiilor sale cu Ottawa.

Citește și: Şeful Pentagonului: Huawei reprezintă o ameninţare pentru NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel