Dmytro Kuleba: Ucraina nu are şanse pentru aderarea la NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Vicepremierul Ucrainei, ministrul pe probleme de integrare europeană şi euroatlantică, Dmytro Kuleba, a recunoscut că, deocamdată, Kievul nu are şanse să primească Planul de acţiune pentru aderarea la NATO şi din acest motiv trebuie să-şi schimbe tactica în relaţiile cu Alianţa Nord-Atlantică, scrie RADOR.

,,După ce, în anul 2008, cererea Ucrainei de alăturare la Planul de acţiune în vederea obţinerii calităţii de membru al NATO (MAP- Membership Action Plan) nu a primit aviz pozitiv, de atunci şi până astăzi nimic radical în această problemă nu s-a schimbat. Deocamdată, nu avem şanse să aderăm la NATO" - a declarat vicepremierul rus, într-un comentariu făcut pentru Radio Svoboda.

De aceea, consideră Kuleba, Kievul ar trebui "să se concentreze nu pe trimiterea unei noi cereri, ci pe realizarea acelor reforme interne şi implementarea acelor standarde NATO care să permită atingerea compatibilității Armatei Ucrainei cu armatele țărilor membre NATO".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel