Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord a executat exerciții antisubmarin în Marea Mediterană

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 11.09.2020, echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov, care îndeplinește misiuni în Marea Mediterană în cadrul unui marș de lungă durată, a desfășurat un exercițiu de căutare și escortare a unui submarin al adversarului convențional.

Exercițiul a fost executat cu întrebuințarea unui elicopter de luptă antisubmarin de tip Ka-27PL. Acesta a decolat de mai multe ori de la bordul distrugătorului, desfășurând activități de căutare a submarinelor în raioanele indicate. Pe timpul zborurilor, echipajul elicopterului a folosit în acest scop o stație hidroacustică.

Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord se află în Marea Mediterană de la începutul lunii august. În acest interval, nava a efectuat escale în Algeria și Cipru și a desfășurat mai multe exerciții navale. Până în prezent, distrugătorul a parcurs peste 15.000 de mile marine.

Anterior, echipajul navei a efectuat un exercițiu cu petrolierul maritim Akademik Pashin al Flotei ruse de Nord privind transferul de materiale lichide, în timpul deplasării pe mare.

Comentariul autorului: Distrugătorul Viceamiral Kulakov aparține Brigăzii 14 Nave Antisubmarin - Severomorsk din cadrul Flotilei Kola a forțelor întrunite ale Flotei de Nord. Marșul de lungă durată al acestuia a început la sfârșitul lunii iunie și se desfășoară sub conducerea șefului de stat majot al brigăzii, căpitan rang I Stanislav Varik. În prima parte a marșului, echipajul distrugătorului a participat la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg din acvatoriul Golfului Finic și a desfășurat activități în cadrul exercițiilor interflote din Marea Baltică.

Nava a intrat în Marea Mediterană pe 07 august și va rămâne în regiune timp de câteva luni.

Misiunile de bază ale marșului de lungă durată al distrugătorului Viceamiral Kulakov constau în demonstrarea drapelului Sfântului Andrei și asigurarea prezenței navale militare în regiune. De asemenea, echipajul navei va asigura securitatea navigației civile, în conformitate cu normele dreptului maritim internațional.

În timpul marșului, distrugătorul a mai executat un exercițiu antisubmarin în Marea Mediterană, pe 16.08.2020. De asemenea, un exercițiu similar a avut loc și în Golful Biskaya, înaintea intrării în Marea Mediterană.

Deși reprezentanții ruși nu au precizat acest lucru, este posibil ca la exercițiul din 11 septembrie să fi participat și unul din cele două submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră, aflate în estul Mării Mediterane și în portul Tartus. În prezent, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află submarinele Novorossiysk și Rostov pe Don.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel