Distrugătorul USS Porter și nava amfibie USS Mount Whitney, în portul Constanța. Fregata Mărășești s-a antrenat cu navele SUA și aliate

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugătorul american USS Porter, în Marea Neagră, în timpul exercițiului Sea Breeze 2020. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Distrugătorul american USS Porter, în Marea Neagră, în timpul exercițiului Sea Breeze 2020. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Şapte nave militare ale forţelor navale din România, SUA, Turcia şi Ucraina au participat, vineri, la un exerciţiu naval care s-a desfăşurat în apele internaţionale ale Mării Negre, în largul ţărmului românesc.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, Fregata "Mărăşeşti" (F-111), distrugătorul USS "Porter" (DDG-78), nava amfibie de comandament USS "Mount Whitney" (LCC-20) şi nava auxiliară USNS "John Lenthall" (T-AO-189) ale Flotei a VI-a a SUA, fregata "Yavuz" (F-240) din Turcia, nava de desant UKR "Olefirenko" (LSM-401) şi nava de patrulare UKR "Sloviansk" (PC-190) ale Ucrainei s-au antrenat, în comun, pentru consolidarea capacităţii de reacţie a NATO în Marea Neagră, prin aplicarea procedurilor standard de operare ale Alianţei pentru diferite situaţii de criză şi pentru dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre forţele navale participante.

După încheierea activităţilor de instruire de pe mare, navele militare americane fac o escală în portul Constanţa până duminică, perioadă în care sunt planificate întâlniri ale comandantului Flotei a VI-a a SUA, viceamiralul Eugene H.Black III, cu oficiali militari români, mai precizează sursa citată.

Publicația noastră a relatat ieri că nave de luptă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) monitorizează direct activitățile desfășurate de navele americane aflate în prezent în acvatoriul Mării Negre.

Tot în această săptămână Ministerul rus al Apărării a precizat că, în prezent, în acvatoriul Mării Negre se află distrugătorul purtător de rachete dirijate Porter, nava de conducere Mount Whitney și petrolierul John Lenthall din cadrul Forțelor Navale ale SUA.

Rușii denunță faptul în urmă cu câteva zile, două bombardiere de tip B-1B aparținând Forțelor Aeriene americane au survolat Marea Neagră, apropiindu-se la aproximativ 100 de kilometri de frontiera Federației Ruse. 

Navele americane au vizitat și Georgia, prilej cu care U.S. Navy și-a reiterat angajamentul pentru sprijinirea aliaților din Marea Neagră în contextul acțiunilor provocatoare și tot mai agresive ale Federației Ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel