Distrugătorul american USS Porter, în Marea Neagră. SUA au două distrugătoare în regiune

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke, USS Porter a început navigarea în Marea Neagră pentru a efectua operațiuni de securitate maritimă în regiune.

Distrugătorul american USS Porter a intrat în Marea Neagră. Prin această acțiune, Marina SUA intenționează să consolideze stabilitatea în regiune.

Acest lucru a fost raportat pe Twitter de serviciul de presă al Flotei a 6-a americană.

"USS Porter a început tranzitul strâmtorilor în drumul său spre Marea Neagră pentru a efectua operațiuni de securitate maritimă în regiune. Navele și avioanele US Navy efectuează în mod regulat operațiuni în Marea Neagră pentru a sprijini aliații și partenerii noștri NATO", a relatat serviciul de presă al Forțelor Navale ale SUA.

Amintim că pe 23 ianuarie distrugătorul american USS Donald Cook a intrat în Marea Neagră 'pentru a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi pentru a spori stabilitatea maritimă regională, nivelul de pregătire şi capacitatea navală cu aliaţii şi partenerii NATO din regiune', conform sursei citate. Comandantul distrugătorului, Matthew J.Powel, a subliniat că o astfel de cooperare va permite să reacţioneze eficient la viitoarele crize şi să prevină posibile agresiuni.

În prezent Marina SUA are dislocate în regiunea Mării Negre trei nave de luptă, alături de cele două distrugătoare fiind prezentă și nava de alimentare USNS Laramie, misiunile navelor americane venind pe fondul îngrijorărilor tot mai ridicate ale NATO cu privire la prezența militară crescută a Rusiei în regiunea Mării Negre.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel