Nava americană USNS Laramie a făcut joncțiunea cu distrugătorului USS Donald Cook în Marea Neagră

Ciprian Dumitrache, Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
USNS Laramie (dreapta) efectuează realimentarea unei nave a SUA
USNS Laramie (dreapta) efectuează realimentarea unei nave a SUA

Nava de alimentare USNS Laramie (T-AO-203) a intrat pe 24 ianuarie în Marea Neagră, alăturându-se distrugătorului american USS Donald Cook. 

Nava de alimentare USNS Laramie (T-AO-203), din clasa Henry J. Kaiser a intrat în Marea Neagră pe 24 ianuarie 2021 și a făcut joncțiunea cu distrugătorul din clasa Arleigh Burk, USS Donald Cook (DDG 75), a comunicat Marina Statelor Unite

Potrivit Marinei americane, sosirea navei USNS Laramie în Marea Neagră contribuie la promovarea stabilității în regiune prin capacitatea sa de a realimenta navele pe mare.

Capacitățile de realimentare ale navei îi vor permite distrugătorului Donald Cook să își prelungească timpul în care acesta poate executa operațiunile pe mare, fără a mai fi nevoit să revină în port pentru reaprovizionare. De asemenea, prezența navei USNS Laramie va permite și partenerilor NATO să realimenteze și să prelungească timpul de patrulare înainte de a se întoarce în port. Este pentru prima dată în acest an când Marina SUA trimite mai multe nave în Marea Neagră.

"Capabilitățile noastre logistice sunt esențiale pentru desfășurarea operațiilor navale la mare distanță, în locuri precum Marea Neagră", a declarat căpitanul Joseph Gagliano, comandantul Task Force 65. „Prezența contează cel mai mult atunci când este persistentă, iar realimentarea pe mare face ca aceasta să devină realitate”, a adăugat ofițerul american.

Flota a 6-a SUA, cu comandamentul în Napoli, Italia, desfășoară o întreagă gamă de misiuni întrunite și navale, în special în colaborare cu aliații, cu scopul de a promova securitatea și stabilitatea în Europa și Africa.

Comentariul autorului: În ultima perioadă SUA a început să își diversifice modul de operare în zona Mării Negre, după ce timp de mai bine de doi ani intrase într-o rutină acțională previzibilă. Schimbarea s-a produs inițial la nivelul componentei aeriene, unde s-a observat diversificarea mijloacelor de luptă aduse în zonă, creșterea numărului acestora și antrenarea în vederea dezvoltării capacității de menținere a ritmului acțiunilor de luptă.

Prezența navei de realimentare USNS Laramie în Marea Neagră demonstrează că SUA intenționează o abordare similară și în ceea ce privește acțiunile mijloacelor navale de luptă. În acest context, este posibil fie ca prezența celor două nave americane să aibă o durată mai mare decât de obicei (fără a depăși însă limita celor 21 de zile), fie ca acestea să iasă din Marea Neagră fără a vizita vreunul dintre porturile statelor membre sau partenere NATO, cum se întâmpla de regulă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel