Distrugătorul USS Gonzalez a ajuns la Norfolk după un voiaj de șapte luni

Eduard Pascu / 28 oct 2019 / 16:39

Distrugătorul de rachete ghidate clasa Arleigh Burke, USS Gonzalez (DDG 66), a US Navy a revenit în portul său de origine din Norfolk, pe 26 octombrie 2019, potrivit unui comunicat de presă al US Navy, transmite defence blog.

"Gonzalez a finalizat o misiune în zona de desfășurare a Flotei a 5-a a SUA în sprijinul operațiunilor navale pentru stabilitatea și securitatea maritimă în Regiunea Centrală, conectând Mediterana și Pacificul prin Oceanul Indian de Vest și trei puncte strategice", se arată în mesajul US Navy.

Nava se întoarce acasă după o misiune reușită de șapte luni și jumătate în cadrul Flotei a -2-a, a-5-a și a-6-a din SUA.

În zona de responsabilitate a Flotei a 5-a din SUA, USS Gonzalez a condus operațiunea Ballistic Missile Defense (BMD) în Golf a participat la mai multe exerciții comune cu națiuni partenere și a asigurat libertatea de navigație prin Strâmtoarea Hormuz. A fost prima navă în cadrul Operațiunii Sentinel și a condus 20 de escorte de nave comerciale prin Strâmtoarea Hormuz, asigurând fluxul liber de comerț și libertatea de navigație printr-o cale navigabilă majoră și crucială pentru economia globală.

USS Gonzalez a desfășurat operațiuni de securitate maritimă în zona de responsabilitate a Flotei a-6-a SUA, sprijinind misiunea flotei de a conduce întregul spectru de operațiuni comune și navale, care sunt adesea desfășurate în concordanță cu parteneri NATO, pentru a promova interesele și securitatea națională a SUA și a oferi stabilitate în Europa și Africa.

În cele șapte luni și jumătate pe mare USS Gonzalez a participat la exerciții alături de nave din Grecia, Franța, Albania, Egipt, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, continuând cooperarea cu partenerii maritimi.

Nava a efectuat și vizite portuare în nouă țări: Spania, Albania, Grecia, Egipt, Oman, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Qatar și Cipru

Vezi și: US Navy casează submarinul USS Louisville din clasa Los Angeles

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy