US Navy casează submarinul USS Louisville din clasa Los Angeles

Eduard Pascu |
Data publicării:

Submarinul de atac rapid din clasa Los Angeles, USS Louisville (SSN 724), a ajuns la Baza Navală Kitsap-Bremerton pentru a începe procesul de inactivare și dezafectare, transmite defence blog.

US Navy a anunțat că USS Louisville a efectuat ultimul tranzit de la Pearl Harbor, Hawaii, la Bremerton, Washington. Comandat în 1986, Louisville a făcut istorie navală trăgând prima rachetă de croazieră Tomahawk, lansată de submarine, în timpul operațiunii Operation Desert Shield/Desert Storm.

US Navy are trei clase de submarine cu atac rapid. Din cele 68 de submarine deținute conform siteului https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=united-states-of-america, 40 sunt din clasa Los Angeles. Pe măsură ce clasa Los Angeles ajunge la sfârșitul vieții lor operaționale, acestea sunt casate pentru a face loc viitoarei generații de submarine, clasa Virginia. În prezent, există 16 submarine active din clasa Virginia, echipate cu mai multe inovații care i-au îmbunătățit semnificativ capacitățile de luptă. A treia clasă de submarine cu atac rapid este clasa Seawolf. Aceste submarine mai rapide și mai silențioase au fost dezvoltate spre sfârșitul Războiului Rece, iar trei sunt în prezent în funcțiune.

Abilitatea submarinului de a sprijini o multitudine de misiuni, inclusiv război antisubmarin, război de suprafață, supraveghere și recunoaștere, a făcut din USS Louisville unul dintre cele mai capabile submarine din lume.

Comandat la 8 noiembrie 1986, USS Louisville a fost a patra navă a Statelor Unite care poartă numele în onoarea orașului Louisville, Kentucky. Este cel de-al 35-lea submarin cu energie nucleară din clasa Los Angeles. Acesta a făcut parte din Flota a 5-a și a 7-a care desfășoară operațiuni vitale pentru securitatea națională.

Vezi și: Noul submarin al US Navy, Delaware a finalizat testele pe mare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel