Distrugătorul italian Luigi Durand de la Penne a intrat în Marea Neagră. Nu se cunosc informații privind misiunea sa

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Distrugătorul italian Luigi Durand de la Penne. Sursă foto: Marina Italiana via Helis.com
Distrugătorul italian Luigi Durand de la Penne. Sursă foto: Marina Italiana via Helis.com

În dimineața miercuri, 18 august 2021, distrugătorul Luigi Durand de la Penne (D560), din Forțele Navale ale Italiei, a intrat în Marea Neagră.

Mai multe fotografii cu trecerea navei de luptă prin strâmtoarea Bosfor au fost publicate de spotterul turc Yoruk Isik, pe contul său de Twitter.

Scopul prezenței distrugătorului în Marea Neagră nu a fost încă anunțat.

Distrugătorul este prima navă din clasa Durand de la Penne, fiind construit în perioada 1988 – 1993 de șantierele navale italiene Ficanteri.

Deplasamentul navei este de 5560 tone (plin), la o lungime de 147,7 metri, lățime - 16,1 metri și pescaj de 5 metri. Atinge o viteză maximă de 32 noduri (59 km/h) și o autonomie de 7.000 mile la viteza de 18 noduri.

Tehnica de luptă principală de la bordul navei este reprezentată de instalația de rachete RIM-66/67 (40 de rachete), care are un dublu rol, asigurând atât protecția antiaeriană, cât și capacitatea de a lovi ținte navale până la o distanță de 185 km.

La bordul distrugătorului se mai află rachete antinavă tip OTOMAT Mk2 (patru instalații), rachete antisubmarin tip Milas (patru sisteme), un tun tip Otobreda calibru 127 mm, trei tunuri tipul OTO Melara super-rapide calibru 76 mm, torpile calibru 324 mm, rachete antiaeriene Aspide cu o rază de acțiune de 25 km.

Nava, cu un echipaj 380 persoane, mai poate transporta până la două elicoptere Bell 212.

În 2019, distrugătorul Luigi Durand de la Penne a mai fost în Marea Neagră, ajungând până în portul Odessa pe 4 septembrie, unde a fost vizitat de cadeți de la Academia Navală a Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel