Distrugătorul britanic Defender, recent hărţuit de navele ruseşti din Marea Neagră, a andocat în portul georgian Batumi

S.I. Catalin |
Data publicării:

Distrugătorul britanic HMS Defender, care a fost hărţuit de nave şi avioane militare ruseşti, în timp ce naviga prin apele din largul peninsulei Crimeea, a andocat sâmbătă în portul georgian Batumi de la Marea Neagră, transmite Reuters.

Comandantul navei Defender, Vince Owen, a afirmat că marina militară britanică este angajată în 'a oferi garanţii şi securitate în regiune şi în descurajarea celor care încearcă să submineze securitatea globală'.

Distrugătorul a vizitat porturile Istanbul din Turcia şi Odesa din Ucraina în cadrul misiunii care va duce grupul său naval, prin Canalul Suez, până în estul Asiei.

Potrivit comandantului Owen, Marea Britanie şi aliaţii şi partenerii săi precum Georgia - care aspiră să adere la NATO - sunt hotărâţi să asigure 'securitatea, stabilitatea şi prosperitatea regională a Mării Negre şi integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei'.

Conform Moscovei, un avion Su-24 şi nave ruseşti au tras tiruri de avertisment miercuri în direcţia unui distrugător britanic care ar fi intrat în apele teritoriale ruse în Marea Neagră, în largul Crimeii, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Marea Britanie a confirmat că distrugătorul HMS Defender a navigat prin ape aparţinând Ucrainei, dar a respins descrierea de către Rusia a incidentului. Potrivit Londrei, focurile de armă ar fi fost parte a unui "exerciţiu de artilerie" rus anunţat în prealabil şi nu au vizat distrugătorul.

Kremlinul a calificat joi 'incursiunea' distrugătorului britanic HMS Defender drept o 'provocare deliberată şi pregătită' în apele din apropierea peninsulei Crimeea din Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel