Distrugătorul american USS Arleigh Burke a sosit în Portul Constanța

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Distrugătorul cu rachete ghidate USS Arleigh Burke (DDG 51) a sosit pe 5 decembrie la Constanța. De când a intrat în Marea Neagră, pe 25 noiembrie, aceasta este a doua escală în Portul Constanța a distrugătorului american.

Anterior, USS Arleigh Burke a vizitat Portul Varna din Bulgaria, între 26 și 28 noiembrie. În timp ce se află în Marea Neagră, Arleigh Burke desfășoară operațiuni de rutină pentru a asigura securitatea maritimă și stabilitatea regională.

"Vizitând România ne simțim ca acasă, datorită modului în care suntem primiți", a declarat comandorul Pete Flynn, ofițerul executiv al USS Arleigh Burke.
 
"Suntem cu adevărat norocoși să avem aliați și parteneri NATO atât de puternici în Marea Neagră", a mai spus Pete Flynn.

Din august, Arleigh Burke a patrulat în Mările Barents, Baltică, Neagră și Mediterană, toate în zona de responsabilitate a Flotei a șasea a U.S Navy. De-a lungul acestei patrule, Arleigh Burke a operat alături de o varietate de aliați și parteneri NATO, inclusiv nave din cadrul Grupării Navale Permanente a NATO (SNMG-1)

Vizita navei la Constanța urmează unei vizite anterioare a navei amiral a Flotei a șasea a SUA USS Mount Whitney (LCC 20) și a distrugătorului USS Porter (DDG 78) din clasa Arleigh Burke, care au efectuat o vizită în Portul Constantă, între 12 și 14 noiembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel