Distrugătorul american Arleigh Burke a desfășurat exerciții comune în Marea Neagră cu Paza de Coastă a Georgiei

Ionel Copcea |
Data publicării:
USS Arleigh Burke, sursă foto: US Navy
USS Arleigh Burke, sursă foto: US Navy

Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 14.12.2021, distrugătorul american Arleigh Burke a desfășurat o serie de exerciții comune în Marea Neagră cu nave de patrulare aparținând Pazei de Coastă din cadrul Poliției de Frontieră a Gerogiei.

După cum a anunțat partea georgiană, la manevre au participat navele de patrulare Ochamchira, Sukhumi și Dioscuria.

“Reprezentanții Departamentului Garda de Coastă al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Georgia și echipajul distrugătorului USS Arleigh Burke aparținând Forțelor Navale ale SUA au desfășurat exerciții comune în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Interne.

Potrivit informațiilor comunicate de partea georgiană, marinarii din cele două state au exersat tactici de interacțiune pentru îndepliniriea misiunilor comune pe mare.

Scopurile exercițiilor au vizat efectuarea unui schimb de experiență și perfecționarea cooperării dintre echipajele navelor americane și georgiene, precum și consolidarea capabilităților Gărzii de Coastă din Gerogia.

 

Distrugătorul american USS Arleigh Burke va părăsi în scurt timp Marea Neagră

 

Comentariul autorului: Distrugătorul USS Arleigh Burke a intrat în Marea Neagră pe 25 noiembrie. Ținând cont de faptul că, potrivit Convenției de la Montreux, nava nu poate să stea mai mult de 21 de zile în regiune, foarte probabil, în orele următoare, distrugătorul va începe traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele.

Pe parcursul prezenței în Marea Neagră, distrugătorul american a efectuat escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Constanța (România).

Trebuie remarcat faptul că, nici în timpul misiunilor îndeplinite în luna noiembrie în Marea Neagră de navele Mount Whitney și Porter și nici acum navele americane nu s-au deplasat în portul Odesa din Ucraina. În plus, acțiunile distrugătorului Arleight Burke au fost mult mai discrete decât cele ale distrugătorului Porter.

Acest lucru înseamnă că partea americană a decis să reducă presiunea din Regiunea Mării Negre, pentru a da o șansă diplomației în detensionarea situației de la frontiera dintre Federația Rusă și Ucraina.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel