Distrugător chinezesc Type 052D echipat cu sistem de protecție rachetă antinavă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Zilele acestea, presa din China a prezentat imagini cu un distrugător chinezesc din clasa 052D Luyang III care pare a fi echipat cu un sistem de contramăsuri antirachete antinave, transmite Jane.

Fotografiile au fost realizate în timpul exercițiului „Sea Guardian 2020” care a avut loc pe durata a nouă zile între Marina Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) și Marina Pakistanului (PN). În imagini se pare că distrugătorul Yinchuan (numărul 175) a fost modificat, cu o pereche de tuburi instalate pe fiecare parte a acoperișului, care par a avea aproximativ 500 mm în diametru și poate 2 m lungime.

Sistemul este similar în aparență cu cel folosit de US Navy, Mk 59, care poate lansa un material decorativ gonflabil, proiectat pentru a păcăli o rachetă antinavă. Mk 59 (foto) a fost montat pentru prima dată pe distrugătorul cu rachete ghidate USS Ramage din clasa Arleigh, la sfârșitul anului 2013.

 (w670)

Exercițiul comun „Sea Guardian 2020” s-a încheiat pe 14 ianuarie. La acesta au participat patru nave de suprafață PLAN, două fregate PN și două nave echipate cu rachete și elicoptere și un total de aproximativ 120 de pușcași marini.

Exercițiul s-a desfășurat în două părți, cu ședințe de pe mal, urmate de o fază de 72 de ore pe mare.

La începutul exercițiului, site-ul ChinaMil.com.cn, a comentat că exercițiul are drept scop „îmbunătățirea capacităților celor două țări pentru a face față în comun terorismului maritim și criminalității”, adăugând că manevrele nu au „nimic de-a face” cu situația regională "și nu a fost vizat niciun terț".

Vezi și: Forțele Navale din Pakistan au primit încă o navă pentru atacuri rapide din clasa Azmat

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel