Diplomat rus, declarat 'persona non grata' în Bulgaria

Gheorghiță Orjanu / 18 dec 2020 / 17:04

Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria a declarat un diplomat al Ambasadei Rusiei la Sofia “persona non grata” și i-a acordat 72 de ore pentru a părăsi țara, din cauza unor acțiuni incompatibile cu statutul său diplomatic. 

O notă în acest sens, a fost înmânată adjunctului șefului  misiunii diplomatice, care a fost convocat la Ministerul bulgar de Externe.

Vicepremierul de la Sofia și ministru al afacerilor externe, Ekaterina Zaharieva, a primit o scrisoare de la procurorul-șef Ivan Geshev, în care se precizează modul în care diplomatul în cauză a colectat informații care constituie secret de stat. Fapta în cauză constituie infracțiune conform Codului penal. Întrucât făptuitorul se bucură de imunitate în temeiul Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, procedurile preliminare au fost încheiate.

Comentariul autorului: Până în prezent nu au fost publicate alte informații privind scandalul diplomatic. Reamintim că pe 23 septembrie, Bulgaria a mai expulzat doi diplomați ruși, acuzați de spionaj. În replică, pe 12 octombrie, Rusia a expulzat doi diplomați bulgari.

 

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy