DGIA, în mijlocul unui scandal de corupție. Generalul Cristian Gherghe a fost arestat, acuzat de delapidarea fondurilor

DefenseRomania Team / 27 Martie 2021 / 22:03

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării Iulian Cristian Gherghe a fost arestat. Procurorii îi aduc acuze de corupție.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Cristian Gherghe este acuzat de deplapidare, fals, fals intelectual și uz de fals. Generalul român e acuzat că a sustras 180.000 de dolari din banii DGIA.

De precizat că pe data de 26 februarie, deci în urmă cu exact o lună, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a general-maior - cu două stele Gherghe Iulian-Cristian din Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit Parchetului General: „La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, faţă de inculpatul G.I.C. (Iulian Cristian Gherghe – n.r) fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals”.

„La data de 27.03.2021 judecătorul militar de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile. Sesizarea parchetului militar a fost făcută de către conducera DGIA”, mai precizează Parchetul. 

Generalul Cristian Gherghe e acuzat că și-a însușit în mod ilegal suma de aproximativ 180.000 de dolari din fondurile instituției la care activa ca director adjunct.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy