Dezinformare - Spitale în loc de 2% din PIB pentru Apărare. Scutaru: Armata trebuie să fie capabilă să apere România până ajung aliații

Sursă foto: U.S. Embassy Bucharest
Sursă foto: U.S. Embassy Bucharest

Consorțiul format din New Strategy Center, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu a proiectului ”Investments in a Safer Future”. Proiectul are ca obiectiv combaterea dezinformărilor și știrilor false. Iar una din cele mai prezente dezinformări e reprezentată de „alocarea inutilă” a 2% din PIB pentru Apărare, deși securitatea în sine e o investiție esențială.

Proiectul a fost selectat de Divizia de Diplomație Publică a NATO în cadrul apelului de proiecte intitulat “Increasing Societal Resilience: Innovative Ways to Counter Disinformation and Hostile Information Activities”, ce urmărește să crească reziliență statelor NATO în fața campaniilor de dezinformare.

În cadrul acestei inițiative unice la nivel național, au participat cadeți de la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu și studenți de la mai multe facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara. 

Armata a făcut un pas important pentru a explica mediului civil activitatea NATO și a combate campaniile de dezinformare ce vor să submineze încrederea în valorile democratice și coeziunea la nivelul Alianței. 

„Armata României a spus da mereu unor asemenea proiecte. Vom încuraja și pe mai departe asemenea demersuri și susținem proiectul, vom încerca să implicăm și celelalte instituții militare de învățământ superior. Credem că metoda aplicată aici reprezintă o cale eficientă pentru ca informațiile să ajungă la tineri în mod eficient. Apreciem accentul care a fost pus pe combaterea dezinformării”, a precizat în cadrul evenimentului general de flotilă aeriană Eugen Mavriş, Șeful Direcției Instruire și Doctrină, Statul Major al Apărării, care a salutat importanța acestui demers în contextul actualului climat de securitate din regiune.

La acest proiect au participat și tineri ofițeri care au avut fie experiența frontului în Afganistan sau a studiilor în străinătate. „Ei au calitățile necesare pentru a transmite tinerilor studenți idei solide”, a conchis generalul român.

 

În pofida campaniilor de dezinformare, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare de o investiție esențială. „Armata trebuie să fie capabilă să apere România până ajung aliații”

 

Proiectul Investments in a Safer Future are ca obiectiv informarea corectă a tinerilor și combaterea dezinformărilor și știrilor false. E important ca mediul civil să înțeleagă de ce sunt esențiale investițiile în apărare, de ce trebuie România să aloce 2% din PIB pentru apărare și ce decizii se iau la nivel național în acest sens.

George Scutaru, directorul New Strategy Center, a explicat importanța alocării a 2% din PIB pentru Apărare și faptul că deși dezinformările urmăresc să arunce în derizoriu importanța acestei alocări, securitatea e de fapt o investiție iar o țară care deține o Armată care îi ganrantează securitatea va atrage automat și investitori.

„Apropo de 2% din PIB alocați pentru Apărare. O studentă, la finalul acestui program, ne-a spus că înainte de Investments in a Safer Future i se părea că alocarea a 2% din buget pentru Apărare ar fi ceva abstract și în bună măsură bani irosiți. Spunea că inițial ea credea că poate ar fi mai bine să fie construite spitale, dar după proiect și-a dat seama de importanța unui armament bun și nevoia de instrucție care trebuie continuate”, a povestit și George Scutaru, Director General al New Strategy Center.

„Am instat asupra acestui aspect pentru că e foarte ușor ca în această perioadă în care ne aflăm sub o presiune pandemică, cu o criză energetică și efecte economice negative, politicieni populiști să arunce pe piață ideea transferării unor sume alocate bugetului alocat aperării către alte obiective. De aceea trebuie să avem curajul să comunicăm că nu sunt bani irosiți și e vorba despre o investiție. Că nu vom avea o țară care să atragă investitori dacă nu vom avea o Armată care să garanteze că putem să ne apărăm. Până să vină aliații, care vor veni cu siguranță, trebuie să fim capabili și să ne apărăm singuri”, a mai precizat directorul New Strategy Center, în cadrul evenimentului.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel