”Prin Noi Înșine”, varianta finlandeză: Deși a devenit membră a NATO, Helsinki se bazează în primul rând pe forțele proprii

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Armata finladeză, facebook
Foto: Armata finladeză, facebook

Ministrul finlandez al apărării, Antti Hakkanen a declarat, într-un interviu pentru Bloomberg, că țările europene trebuie să își asume o mai mare responsabilitate pentru securitatea lor pentru a fi pregătite să acționeze fără sprijinul militar al SUA.

"Țările europene trebuie să-și asume o mai mare responsabilitate pentru securitatea lor, inclusiv prin producerea mai multor muniții și dezvoltarea industriei de apărare, precum și să se pregătească pentru un scenariu în care vor trebui să acționeze fără Statele Unite".

Hakkanen și-a exprimat, de asemenea, opinia că țările europene ar trebui să adopte abordarea finlandeză a securității naționale prin creșterea forțelor de apărare și a stocurilor de muniții pentru a-și consolida granițele.

"Structura națională de apărare a Finlandei are o viziune mai holistică asupra întregii societăți, implicând companii de tehnologie, organizații nonguvernamentale și comunități locale pentru a proteja societatea civilă și infrastructura. Acest model face mai dificil pentru țările ostile să găsească lacune în apărare".

Oficialul Finlandei, țară cu cea mai mare rezervă militară din regiune, reflectând asupra lecțiilor cheie din războiul vecinului său estic împotriva Ucrainei, a concluzionat: "Trebuie să ai o armată mare de rezerviști, care să poată contracara acest tip de amenințări, pentru că acum punctul cheie în politica de securitate europeană este că nu mai avem un dialog strâns cu Rusia".

Finlanda nu a renunțat la stagiul militar obligatoriu pentru bărbați și are peste 900.000 de rezerviști cu pregătire militară.

Citește și: ”Îi așteptăm încă din Al Doilea Război Mondial”. Contribuția Finlandei la NATO: 60 de avioane de luptă și cea mai mare forță de artilerie din Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel