Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzări militare externe pentru Olanda și Marea Britanie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat două contracte de armament pentru doi aliaţi NATO, Olanda şi Marea Britanie.

Olanda a primit aprobarea pentru cumpărarea a 34 de rachete Patriot PAC-3, inclusiv rachete pentru antrenament și piese de schimb, contra sumei de 241 de milioane de dolari. "Această vânzare propusă va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO, care este o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în nordul Europei", se arată în comunicatul Departamentului de Stat. "Contractorul principal va fi Lockheed-Martin. Cumpărătorul solicită de obicei compensări. Orice acord de compensare va fi definit în negocierile dintre cumpărător și contractant", se mai precizează în document.

Tot ieri, Departamentul de Stat al SUA a aprobat și achiziţionarea de către Marea Britanie a suportului logistic pentru aeronavele C-17, contra sumei de 401,3 milioane de dolari. "Această vânzare propusă va îmbunătăți capacitatea Regatului Unit de a face față amenințărilor actuale și viitoare, asigurând disponibilitatea operațională a Royal Air Force. Flota sa de avioane C-17 oferă capabilități strategice de transport aerian care susțin în mod direct operațiunile SUA și ale coaliției din întreaga lume", se arată în document. Asistența logistică pentru aeronavele C-17, care va fi oferită de Boeing, include piese de schimb și reparații ale componentelor aeronavelor; accesorii; documentație tehnică; software și suport software; asistență tehnică. 

Vânzările trebuie să fie aprobate în Congres.

Citește și: Lockheed Martin a primit 1,04 miliarde USD pentru Patriot PAC-3. Printre beneficiari se numără şi România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel