Demonstrație de forță a SUA: Două bombardiere B-52H, misiuni în spațiul aerian al României. Avioanele s-au apropiat și de zona „interzisă” de Rusia

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 04.03.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H au îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al României.

Aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0044 și 60-0018 și indicativele radio NOBLE01 și NOBLE02 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie la ora 10.13 a.m. Aceastea au traversat Marea Nordului și inițial s-au deplasat spre nord, evoluând deasupra Danemarcei. Ulterior, bombardierele au coborât în sudul Germaniei, unde au efectuat mai multe treceri în zona bazei militare americane din Grafenwoehr. De pe teritoriul Germaniei, cele două avioane au urmat un traiect de zbor prin Cehia, Slovacia și Ungaria, după care au intrat în spațiul aerian al României.

Deasupra teritoriului României, avioanele americane au efectuat mai multe treceri în apropiere de Brăila. Acestea au evoluat la o altitudine de aproximativ 8.500 de metri.

Trebuie remarcat faptul că bombardierele strategice americane s-au apropiat de zona notificată de Federația Rusă pentru interzicerea zborurilor până pe 08 martie.

Este pentru prima dată când Forțele Aeriene ale SUA au deplasat bombardierele B-52H din Marea Britanie în estul Europei de la declanșarea invaziei militare a Federației Ruse în Ucraina.

1. -imagine fara descriere- (b52-zbor-sua-roma_33026800.jpg)

 

Misiunea bombardierelor americane B-52 în Europa, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina

 

Amintim că pe data de 11 februarie, U.S. Air Force a anunţat într-un comunicat de presă că patru bombardiere strategice B-52 au sosit joi în Marea Britanie pentru a participa la un exerciţiu "planificat de mult timp" cu aliaţii din NATO în cadrul unei misiuni „Bomber Task Force”.

În 2021, USAF au executat cel puțin patru misiuni „Bomber Task Force” în teatrul european, în care au folosit toate tipurile de bombardiere strategice – B-52H Stratofortress, B-1B Lancer și B-2 Spirit.

Primele desfășurare „Bomber Task Force” a avut loc în 2018, iar de atunci Comandamentul Aerian de Lovire Globală din USAF s-a antrenat sistematic, prin acest tip de misiuni, în toate regiunile geostrategice ale planetei.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel