Bombardiere americane B-52 au ajuns în Marea Britanie pentru a participa la un amplu exerciţiu militar

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane britanici Typhoon însoţesc bombardiere B-52 aflate în zbor spre Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. Sursa Foto: Twitter USAFE-AFAFRICA.
Avioane britanici Typhoon însoţesc bombardiere B-52 aflate în zbor spre Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. Sursa Foto: Twitter USAFE-AFAFRICA.

U.S. Air Force anunţ într-un comunicat de presă că patru bombardiere strategice B-52 au sosit joi în Marea Britanie pentru a participa la un exerciţiu "planificat de mult timp" cu aliaţii din NATO, în pline tensiuni între Occident şi Rusia.

Venite de la baza americană Minot, din Dakota de Nord, bombardierele, al căror număr nu a fost precizat, au aterizat pe baza aeriană britanică Fairford, la 150 kilometri vest de Londra, a precizat comandamentul US Air Force în Europa, cu sediul în Germania.


Potrivit comunicatului U.S. Air Force acest exerciţiul este planificat de mult timp şi este parte din misiunea Bomber Task Force.

Exerciţiul este destinat "să îmbunătăţească pregătirea şi interoperabilitatea controlului aerian care coordonează loviturile în sprijinul forţelor terestre."

"Rotaţiile bombardierelor întăresc angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii din NATO şi partenerii de coaliţie de a ne menţine securitatea şi suveranitatea colectivă", a precizat U.S. Air Force, în contextul în care statele occidentale se tem de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Pe de altă parte, U.S. Navy a indicat joi că patru distrugătoare americane au părăsit Statele Unite luna trecută pentru a participa la un exerciţiu naval în zona Flotei a 6-a, care acoperă Marea Mediterană.

"Distrugătoarele USS The Sullivans, USS Gonzalez, USS Donald Cook şi USS Mitscher navighează în teatrul de operaţiuni european" a indicat US Navy într-un comunicat. "Vor participa la o serie de activităţi navale cu Flota a 6-a şi aliaţii noştri din NATO", potrivit documentului.

"Aceste desfăşurări vor oferi o flexibilitate suplimentară comandamentului Flotei a 6-a", se menţionează în comunicat.

Rusia a anunţat joi sosirea în Crimeea a şase nave de război pentru viitoarele manevre din Marea Neagră, care mărgineşte sudul Ucrainei.

Aceste mişcări intervin într-un moment în care Rusia a început manevre militare de amploare în Belarus, lângă Ucraina care se află în centrul unor tensiuni extreme între Rusia şi Occident şi în timp ce continuă eforturile intense diplomatice pentru dezamorsarea crizei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel