Demonstraţie de forţă a militarilor români la exerciţiul „Justice Sword 20” (Foto)

DefenseRomania Team / 19 oct 2020 / 19:29

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” participă în această perioadă la exercițiul „Justice Sword 20” la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Dislocat eșalonat (în scopul implementării și respectării măsurilor de prevenție COVID) încă de la începutul acestei săptămâni, statul major al unității a luat deja contact cu scenariul exercițiului, acesta executând, pe parcursul a trei zile, un exercițiu tactic pe hartă (MAPEX) integrat în scenariul eșaloanelor superioare.

Exercițiile de tip MAPEX sunt un excelent prilej pentru comandant de a-și instrui echipa statului major, dar și pe comandanții de subunități, cu privire la planificarea, coordonarea, dar și executarea misiunilor folosind scenariile tactice pe hartă, asigurând o foarte bună pregătire înaintea trecerii la executarea exercițiilor în teren.

Subunitățile au debutat în cadrul exercițiului cu antrenamente de tip STX- exerciții de rezolvare a unei situații tactice, de mică amploare, concepute pentru a exersa una sau mai multe cerințe colective.

Ele au ca scop antrenarea subunităților pentru rezolvarea unor situații ce pot să apară pe câmpul de luptă. Prin antrenarea trupelor în această gamă de exerciții, se urmărește perfecționarea deprinderilor colective la nivel de echipă/grupă/pluton/companie.

Tot acest tip de instrucție colectivă include și misiuni pentru micii comandanți, dar se urmărește și receptivitatea militarilor în îndeplinirea misiunilor încredințate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy