Delir în Rusia: Propaganda rusă cere Armatei să lovească Tower Bridge din Londra după atacarea podului Crimeei

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Regală a Marii Britanii, lansând salve de tun în apropiere de Tower Bridge, Londra. Photo credit: Royal Army
Armata Regală a Marii Britanii, lansând salve de tun în apropiere de Tower Bridge, Londra. Photo credit: Royal Army

Propaganda rusă cere Armatei să ia măsuri extreme după ce podul Kerci a fost lovit din nou. Kremlinul a catalogat atacarea podului carea leagă Crimeea de Federația Rusă drept „atac terorist”. 

Pe de altă parte canalele de propagandă din Rusia cer Kremlinului să ia măsuri extreme în cazul în care se confirmă că în atacarea podului Crimeei au fost folosite drone maritime occidentale ori în cazul în care ucrainenii au beneficiat de suport occidental în ceea ce privește furnizarea de informații.

Una din aceste solicitări e de-a dreptul delirantă și se referă la atacarea Marii Britanii și a Tower Bridge din Londra, ca răspuns în oglindă la atacarea podului Crimeei.

 

Propaganda rusă cere „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” după lovirea podului Crimeei

 

Margarita Simonian, redactor șef al postului de propagandă Russia Today, entitate media controlată de Kremlin, și una din cele mai agresive voci pro-război ale propagandei ruse, a cerut pe canalul ei de Telegram ca Armata Rusiei să lovească Tower Bridge din Londra.

„Dacă e adevărat că atacul asupra Podului Crimeei a fost efectuat cu ajutorul serviciilor de infromații britanice, atunci acest lucru ar face din Tower Bridge o țintă legitimă? În opinia mea da. La urma urmei este clar pentru toată lumea că dronele sunt folosite pe post de arme”, a transmis Margarita Simonian, cu referire la dronele maritime transferate Ucrainei de către Marea Britanie, precizează agenția ucraineană Unian.

În această dimineață Serghei Aksionov, guvernatorul numit de ruși al Crimeei ocupate de Federația Rusă, a declarat că pe podul din Crimeea a avut loc un „eveniment extraordinar”, motiv pentru care traficul pe pod a fost oprit. 

Rușii nu au oferit detalii, dar se pare că podul a fost lovit de către drone ucrainene. 

Kievul nu a confirmat oficial implicarea.

De reținut că e a doua oară când podul Kerci e lovit de ucraineni, după incidentul din octombrie 2022.

Structura are o importanță simbolică mare, fiind un proiect major al președintelui Vladimir Putin prin care a fost legată Federația Rusă de Crimeea anexată ilegal în 2014.

Din punct de vedere militar podul e esențial pentru transferul logistic de echipamente militare pe frontul de sud. 

Podul e unul din cele mai apărate obiective logistice de către ruși, fiind o structură masivă și greu de „scos din joc”. Podul Crimeei se întinde pe o distanță de 19 kilometri și a costat peste 3.5 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel