Declarațiile lui Emmanuel Macron cu privire la posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina au înfuriat oficialii americani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele francez Emmanuel Macron, sursă foto Administrația Prezidențială a Franței.  Élysée – Présidence de la République française
Președintele francez Emmanuel Macron, sursă foto Administrația Prezidențială a Franței. Élysée – Présidence de la République française

Declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron privind posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina au provocat furia oficialilor americani, relatează Bloomberg, citând oficiali care au cunoștință despre discuțiile dintre aliații NATO. Potrivit surselor, aliații se tem că trimiterea de trupe străine în Ucraina "ar putea provoca o ciocnire cu Moscova".

Potrivit Bloomberg, deși Macron a sperat că declarația sa l-ar putea influența pe Putin, aceasta ar putea avea efectul opus - îndepărtând aliații de această idee.

Potrivit unui oficial american de rang înalt citat de ziar, declarațiile lui Macron despre posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina i-au forțat pe aliați să definească public problema, în timp ce înainte de aceasta exista "ambiguitate în legătură cu liniile roșii ale aliaților".

Reacționând la declaraţiile președintelui francez, Germania și Statele Unite, în special, au exclus în mod public trimiterea de trupe în Ucraina.

Potrivit Bloomberg, aceste comentarii nu au fost foarte raționale din punct de vedere al securității operaționale - potrivit unor oficiali, care au vorbit de asemenea sub rezerva anonimatului - mai ales că mai multe țări au deja ''personal nedeclarat'' în Ucraina.

Departamentul de Stat al SUA a răspuns la o întrebare referitoare la un articol apărut recent în presă, potrivit căruia declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron privind posibila desfășurare de trupe străine în Ucraina ar fi provocat indignarea oficialilor americani.

Când a fost întrebat despre reacția Departamentului de Stat la articolul din Bloomberg, Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a spus: "Am fost întrebat despre reacția Departamentului de Stat la articolul din Bloomberg: "Nu am nicio reacție la acel raport".

"Dar, bineînțeles, am spus clar că Statele Unite nu vor trimite trupe în Ucraina", a mai spus el.

Miller a adăugat că Macron este șeful de stat al unei țări care este un aliat de lungă durată al SUA. "Și cooperăm în mod productiv cu el într-o serie de chestiuni, inclusiv în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina", a precizat Miller.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel