David Hale: Rusia să înceteze împiedicarea navigaţiei în Marea Neagră şi în Marea Azov

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, și Secretarul de stat adjunct american pentru afaceri politice, David Hale
Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, și Secretarul de stat adjunct american pentru afaceri politice, David Hale

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, s-a întâlnit, joi, la Kiev cu secretarul de stat adjunct american pentru afaceri politice, David Hale, cu  care a discutat despre importanta semnificativa pe care a avut-o consolidarea parteneriatului strategic ucrainean-american în ultimii patru ani, inclusiv despre îmbunatăţirea gradului de cooperare în domeniul securității și apărării, potrivit Intrfax-Ukraine.

Secretarul de stat adjunct american pentru afaceri politice, David Hale, a declarat, joi, la Kiev, că Statele Unite ale Americii fac apel la Federația Rusă să înceteze împiedicarea navigaţiei libere în Marea Neagră și în Marea Azov și să elibereze marinarii ucraineni capturați de forţele ruse în strâmtoarea Kerci, informeză Rador.

Totodată, David Hale a reiterat că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia. "Cunoaşteţi declarația secretarului de stat Mike Pompeo, în care se menţionează destul de clar că nu recunoaștem anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia.

Totodată, cerem Federației Ruse să returneze Ucrainei navele și marinarii ucraineni capturați, să menţină strâmtoarea Kerci deschisă navigației şi să nu împiedice accesul liber în Marea Neagră și în Marea Azov" - a declarat adjunctul secretarului de stat american.

Anterior acestei declaraţii, David Hale şi președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, au discutat despre consolidarea presiunilor internaționale asupra Federaţiei Ruse.

,,Au fost discutate separat și alte măsuri comune privind combaterea acțiunilor agresive ale Rusiei în Mările Negre și Azov, precum și măsuri ca răspuns la atacul armatei rusești asupra navelor ucrainene. Sa constatat necesitatea creșterii în continuare a presiunii asupra Rusiei, inclusiv prin sancțiuni ca răspuns la politicile agresive. A fost observată necesitatea continuării întăririi presiunii asupra Rusiei, inclusiv prin sancțiuni ca răspuns la politica agresivă a Kremlinului, care subminează în mod intenționat stabilitatea și securitatea internațională", a relatat serviciul de presă al președintelui ucrainean joi dimineață, mai precizează Intrfax-Ukraine.


 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel