Danube Protector 19. Braţul Sfântul Gheorghe şi Braţul Sulina, luate cu asalt

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Perturbarea căilor de comunicaţii fluviale prin infiltrare de elemente paramilitare, crearea de tensiuni în porturile din Delta Dunării şi modificarea rutelor de transport fluvial de materii prime sunt câteva dintre ameninţările pe care le vor contracara militarii din Forţele Navale şi din Forţele Terestre, conform scenariului Exerciţiului "Danube Protector 19, seria 11, etapa a II-a, care se desfăşoară în perioada 16-20 septembrie, pe Dunăre, pe Braţul Sfântul Gheorghe şi pe Braţul Sulina, transmite MApN.

Nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval, două plutoane de infanterie marină, o grupă de scafandri de luptă şi scafandri fluviali şi două grupe de cercetare terestră de la Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" şi de la Regimentul 528 Cercetare "Vlad Ţepeş", în total 330 de militari, vor executa acţiuni tactice pentru neutralizarea elementelor de diversiune ale inamicului fictiv din zona fluvială, pentru respingerea unui desant, precum şi pentru menţinerea libertăţii de navigaţie. Forţele participante vor desfăşura, concomitent, activităţi de instrucţie pe braţele Sfântul Gheorghe şi Sulina, până la vărsarea acestora în mare.

La Sulina, publicul va avea ocazia să viziteze, miercuri, 18 septembrie, în intervalul orar 15.00-18.00, trei nave militare fluviale, care vor fi acostate la cheul din localitate.

Vezi și: Instrucție pe fluviul Dunărea Exercițiul DANUBE PROTECTOR 19.1 (Foto)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel