Damen a lansat la Galați o corvetă de ultimă generație pentru Forțele Navale Pakistaneze

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

La Șantierul naval Damen din Galați (Damen Shipyard Galati), a avut loc ceremonia de lansare la apă a primei corvete, de 2,300 tone, construite pentru Forțele Navale Pakistaneze. Reprezentantul Statului Major al Forțelor Armate Pakistaneze, viceamiralul Abdul Aleem, a participat la ședință în calitate de invitat principal, potrivit thenews.com.pk, citat de BSMAP.

Ceremonia de lansare a unei corvete ultramoderne de 2300 de tone construite pentru Marina Pakistanului a avut loc la Şantierul Naval DAMEN Galaţi, România. Viceamiralul şi comandantul pakistanez, Abdul Aleem a participat la ceremonie în calitate de oaspete de onoare.

Contractul, semnat în 2017, prevede construirea a două corvete pentru Forțele Navale Pakistaneze.

Corvetele sunt platforme multirol de tonaj şi dimensiuni medii. În urma semnării unui contract pentru construirea a două corvete pentru Marina Pakistanului, în 2017, prima navă este aşteptată să se alăture Flotei pakistaneze până la sfârşitul acestui an, iar cea de-a doua va fi livrată până la mijlocul anului 2020, potrivit Rador care citează The News International.

(w670)

Viceamiralul Abdul Aleem a subliniat importanța corvetelor în domeniul maritim militar.

El a mai adăugat că aceste platforme vor acţiona ca multiplicatori de forţă pentru a spori capacitatea Marinei de a proteja frontierele maritime şi de a oferi o mai mare flexibilitate în desfăşurarea iniţiativei Marinei pakistaneze independente pentru securitatea maritimă regională în regiunea Oceanului Indian.

Viceamiralul Abdul Aleem a apreciat, de asemenea, profesionalismul Şantierului Naval DAMEN şi cooperarea în furnizarea de tehnologii de ultimă oră către Marina Pakistanului, sub forma corvetelor. La ceremonia de lansare au participat, de asemenea, supraveghetorul naval (România), conducerea superioară a Şantierului Naval DAMEN, Gorinchem & Galaţi, şi oficiali ai Marinei pakistaneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel