Damen contestă licitația corvetelor românești, în timp ce Olanda alege Naval Group

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Situație ușor paradoxală. În timp ce Damen contestă în România licitația câștigată de Naval Group pentru construcția corvetelor românești, Olanda și Belgia oferă un contract uriaș către Naval Group.

Potrivit celor de la Naval Today, Belgia și Olanda au semnat un contract pentru achiziționarea a 12 vânătoare de mine.

Contractul este unul comun iar fiecare țară va achita aproximativ 1,1 miliarde de euro, contractul ajungând astfel la peste 2 miliarde de euro. O parte a producției va avea loc în Belgia.

Interesant este că, printre alți concurenți pentru contractul de peste 2 miliarde de euro, s-a numărat și gigantul olandez Damen. Contractul a fost însă atribuit de către Belgia și Olanda francezilor de la Naval Group și Eca-Robotics. 

Amintim că în cadrul programului României „Corvetă multifuncțională”, program care se ridică la 1.6 miliarde de euro pentru patru corvete, licitație câștigată de Naval Group, Damen a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), continuând un litigiu inițiat anterior de Fincantieri, care și-a retras plângerea. Totodată, Damen a sesizat Curtea de Apel București pentru „multiple nereguli care au afectat rezultatul programului de înzestrare”.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV - Analistul de politică externă, Bogdan Chirieac: Războiul corvetelor pe uscat

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel