Damascul acuză Turcia că susține grupările teroriste din Siria

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Damascul a criticat luni trimiterea de către Turcia a unui convoi militar ''încărcat cu muniţii'' în sudul provinciei Idleb, la o zi după intrarea trupelor pro-regim în oraşul-cheie Khan Sheykhun, relatează AFP.

"Vehicule turceşti încărcate cu muniţii (...) se îndreptau spre Khan Sheykhun pentru salvarea teroriştilor (...), ceea ce confirmă încă o dată sprijinul oferit de regimul turc grupurilor teroriste", a afirmat o sursă din Ministerul Afacerilor Externe din Siria, citată de agenţia oficială Sana. La rândul său, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a semnalat raiduri ale forţelor ruseşti şi siriene în apropierea convoiului pentru a-l împiedica să-şi continue traseul.

Forţele regimului sirian au intrat duminică în Khan Sheykhun, un oraş-cheie din provincia Idleb, în regiunea de nord-est a Siriei dominată de jihadişti, a informat OSDO. "Forţele regimului au pătruns în Khan Sheykhun pentru prima oară de la pierderea controlului în 2014", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Cea mai mare parte a provinciei Idleb şi părţi din provinciile învecinate Alep, Hama şi Latakia se află în continuare sub controlul jihadiştilor, la 8 ani de la declanşarea războiului. 
Regiunea Idleb, dominată de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Cham (HTS, fostă ramură siriană a Al-Qaida) şi care mai adăposteşte şi alte câteva grupări rebele, a devenit, de la sfârşitul lunii aprilie, ţinta bombardamentelor aproape zilnice ale forţelor militare ale regimului de la Damasc, susţinute de aliatul său rus. 

Declanşat în 2011, războiului din Siria s-a soldat până acum cu 370.000 de morţi, provocând strămutarea a milioane de locuitori. 

Vezi și: Forțele regimului sirian au recucerit, după 5 ani, orașul Khan Shaykhun

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel