Curtea Constituțională a R. Moldova ar putea scoate Partidul Șor în afara legii. Igor Grosu: Partidul Șor - o grupare criminală nu politică

Darius Muresan |
Data publicării:
Ilan Șor. Foto: Ilan Shor @OfficialFacebook
Ilan Șor. Foto: Ilan Shor @OfficialFacebook

În cazul în care Curtea Constituțională a Republicii Moldova va decide scoaterea Partidului politic Șor în afara legii, formațiunea va fi radiată de pe lista partidelor politice. 

Potrivit Președintelui Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, acest partid este o „grupare criminală” care nu trebui să-și găsească locul în politica R.Moldova. Totodată, Grosu a menționat că trebuie să așteptăm decizia Curții Constituționale.

„Teoretic trebuie să așteptăm decizia Curții Constituționale, pentru că în dependență care o să fie decizia, cât de explicit o să fie acolo, cât de dură va fi această decizie, vor fi și consecințele, cel puțin dacă va fi scos în afara legii acest partid va fi radiat din lista partidelor politice și nu va mai putea o asemenea grupare criminală organizată, după mine, scuzați-mi insistența, dar pentru mine este o grupare criminală organizată nu va mai putea face politică în Republica Moldova și astfel de grupări nu-și au locul în politicul moldovenesc”, a declarat Igor Grosu pentru tvn, citat de Deschide.md.

Șeful Legislativului a mai precizat că deputații, primarii și consilierii din partea Partidului „Șor” ar putea deveni independenți, dacă formațiunea politică va fi scoasă în afara legii. 

După o pauză de aproape o lună, magistrații Curții Constituționale (CC) au reluat luni, 12 iunie, examinarea sesizării Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

Ședința Curții Constituționale va continua și astăzi, cu începere de la ora 10:00.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel