Cum a arătat atacul de ieri asupra Ucrainei și Kievului: Ocupantul rus a lansat rachete de pe avioane Tu-95, MiG-31K și Su-35

MiG-31K rus, purtând o rachetă Kinzhal
MiG-31K rus, purtând o rachetă Kinzhal

Pe 26 ianuarie, în prima parte a zilei, forțele ruse au lansat 55 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, din aer, de pe aeronave Tu-95, Su-35, MiG- 31K și de pe navele desfășurate  în largul Mării Neagre, după cum a declarat comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujni.

„Patruzeci și șapte de rachete de croazieră au fost distruse de mijloacele de apărare antiaeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei, 20 dintre ele în zona capitalei. În plus, trei din patru rachete aeriene ghidate Kh-59 nu și-au atins țintele", a scris acesta pe contul de Telegram.

Administrația militară a orașului Kiev a confirmat că, “în cadrul bombardamentului rusesc de astăzi, executat asupra Ucrainei, 20 de rachete de diferite tipuri au fost văzute pe cerul Kievului”. 

Autoritățile locale au precizat că toate rachetele au fost distruse de apărarea antiaeriană ucraineană ,,dar, ca urmare a căderii unor părți din aceste rachete, un bărbat de 55 de ani a murit, iar alți doi au fost răniți și spitalizați. 

Autoritățile au precizat că, în prezent, sistemele de alimentare cu energie electrică și în general infrastructura din Kiev ”funcționează normal".

Cu toate acestea, alarma privind atacurile aeriene asupra orașului a continuat. „Este legată de decolarea din Belarus a unui avionul de luptă MiG-31K, potențial purtător de rachete hipersonice Kinzhal și a unei aeronave A-50 de tip AWACS”, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev.

În mediul de analiză se apreciază că, printre cele 55 de rachete lansate până în prezent asupra Ucrainei, au fost rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune de tipul Kh-101 (3.000 km) și Kh-555 (3.500 km) lansate de pe bombardierele strategice Tu-95MS, rachete hipersonice Kh-47 Kinzhal (2.000 km) lansate de la bordul aeronavelor MiG-31K, rachete universale de înaltă precizie Kh-59M Ovod-M (200 km) lansate de la bordul aeronavelor Su-35, precum și rachete 3M-14 Kalibr-NK (2.000 km) lansate de la bordul navelor militare din Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel