Cum a ajuns România din top 10 mondial la coada exporturilor de armament | Viorel Manole, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansator AG-9, sursă foto: Ministerul Apărării Naționale
EXCLUSIV
Lansator AG-9, sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 22 iulie 2022, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Emisiunea  „Obiectiv EuroAtlantic”, în continuarea edițiilor „Pe Plan Extern”, este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este Viorel Manole, directorul PATROMIL.

În contextul războiului fără precedent în ultimii 77 de ani generat în Europa de Federația Rusă, multe state au fost forțate să își schimbe din mers strategiile de apărare și înzestrare iar o componentă esențială este industria de apărare.

Va fi abordată problema și modul în care România a ajuns de la top 10 la nivel mondial în anii 1980 în ceea ce privește exportul de armament, undeva spre coada clasamentului. 

Cum se poate revitaliza industria de apărare în marja celor 2.5% din PIB pe care România îi va aloca pentru apărare și în același timp beneficiarul, adică Armata română să dispună de tehnică calitativă, va discuta directorul Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară (PATROMIL) la DefenseRomania, în cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic.

Amintim că cel mai recent raport oficial dat publicității în această vară arată că în 2021 România a exportat muniție și armament în valoare de 177 de milioane de euro în 2021, principala piață de desfacere fiind Orientul Mijlociu și Israelul.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția de vineri, Sezonul 1, Episodul 4, din 22 iulie 2022, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, cât și pe www.DefenseRomania.ro.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel