Culmea precauției și o premieră mondială bifată de ruși: „Cușcă” împotriva dronelor ucrainene pe un submarin nuclear de atac

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Dispozitiv de protecție împotriva dronelor montat pe submarinul nuclear rus Tula. Photo source: Russia-24 capture via The War Zone
Dispozitiv de protecție împotriva dronelor montat pe submarinul nuclear rus Tula. Photo source: Russia-24 capture via The War Zone

Publicația indiană IDRW a semnalat faptul că, pe Internet, au apărut imagini cu un submarin aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse, care este dotat cu echipamente antidronă.

“Este pentru prima dată în lume când o astfel de măsură este folosită pe o navă de război”, au notat jurnaliștii de la IDRW.

După câte se pare, este vorba despre submarinul cu propulsie nucleară Tula (clasa Delfin) al Flotei de Nord, care este conceput pentru lovirea adversarului cu rachete balistice intercontinentale de tip Sineva, cu ogive nucleare.

1. Dispozitiv... (screenshot-2024-03-23-092108_11918200.png)

Dispozitiv de protecție împotriva dronelor montat pe submarinul nuclear rus Tula. Photo source: Russia-24 capture via The War Zone

Deasupra submarinului, a fost montată o structură de tip “cușcă”, în jurul turnului de conducere al acestuia.

“Această armură improvizată se găsește, de obicei, pe tancuri și pe alte vehicule blindate din zonele de luptă”, au informat jurnaliștii indieni.

Potrivit acestora, amplasarea de viziere antidrone pe submarinele rusești poate indica o îngrijorare crescândă în rândul comandanților față de amenințarea reprezentată de atacurile dronelor ucrainene.

“Eficiența acestei armuri celulare pe un submarin rămâne de verificat. Unii analiști se îndoiesc de utilitatea sa sub apă, în timp ce alții admit că poate oferi o protecție limitată împotriva dronelor mici disponibile în comerț”, a concluzionat presa indiană.

 

Amploare fără precedent atinsă de utilizarea dronelor în război. Cel mai probabil dispozitivele împotriva dronelor vizează protejarea submarinelor în timpul staționării în baze

 

Comentariul autorului: Dotarea submarinelor rusești cu mijloace suplimentare de protecție arată amploarea fără precedent atinsă de întrebuințarea dronelor în cadrul conflictului din Ucraina.

Probabil că, măsura vizează protejarea submarinelor în timpul staționării în bazele navale și nu atunci când acestea se află în imersiune.

Trebuie precizat faptul că, în timpul războiului împotriva Ucrainei, Forțele Navale ale Federației Ruse au mai înregistrat o premieră în domeniul submarinelor. Astfel, pentru prima dată în lume, un submarin a fost lovit cu o rachetă aer-sol. Este vorba despre submarinul Rostov pe Don, Proiect 636.3, care a fost ulterior avariat în timpul unui atac al armatei ucrainene asupra Sevastopolului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel