Croația cumpără elicoptere UH-60M Black Hawk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul de Stat din SUA a anunțat că a acordat undă verde Croației pentru a achiziționa elicoptere UH-60M Black Hawk Sikorsky, transmite Jane.

Aprobarea anunțată pe 30 octombrie, acoperă două elicoptere UH-60M, împreună cu alte echipamente, piese de schimb, arme, antrenament și asistență. Valoarea estimată a vânzării militare externe este de 115 milioane de dolari.

"Vânzarea acestor elicoptere UH-60 către Croația va crește semnificativ capacitatea sa de a asigura transportul trupelor, securitatea frontierelor, combaterea terorismului, evacuarea medicală, căutarea și salvarea. Aceste elicoptere UH-60 vor să permite interoperabilitatea cu forțele SUA și NATO, ca răspuns rapid la o varietate de misiuni și poziționare rapidă a trupelor", a transmis US Defense Security Cooperation Agency (DSCA).

Dacă vânzarea propusă va fi aprobată de Congres, noile elicoptere se vor alătura altor două elicoptere UH-60M care vor fi donate de guvernul american în 2020. La data anunțării donației în octombrie 2018, Ministerul Apărării din Croația a declarat că elicopterele vor fi utilizate pentru asaltul aerian, evacuarea aero-medicală, căutare și salvare, supravegherea și comanda transportului de trupe și marfă.

După cum a menționat DSCA, cele două noi elicoptere vor fi folosite de Croația "pentru a-și moderniza forțele armate și pentru a-și extinde arhitectura armatei existente în eforturile sale de a oferi sprijin multi-misiune în regiune, precum și de a combate amenințările teroriste".

Vezi și: Japonia modernizează avioanele F-15J la nivelul F-15G cu sprijin american

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel