Croația cumpără elicoptere UH-60M Black Hawk

Eduard Pascu / 31 oct 2019 / 16:20

Departamentul de Stat din SUA a anunțat că a acordat undă verde Croației pentru a achiziționa elicoptere UH-60M Black Hawk Sikorsky, transmite Jane.

Aprobarea anunțată pe 30 octombrie, acoperă două elicoptere UH-60M, împreună cu alte echipamente, piese de schimb, arme, antrenament și asistență. Valoarea estimată a vânzării militare externe este de 115 milioane de dolari.

"Vânzarea acestor elicoptere UH-60 către Croația va crește semnificativ capacitatea sa de a asigura transportul trupelor, securitatea frontierelor, combaterea terorismului, evacuarea medicală, căutarea și salvarea. Aceste elicoptere UH-60 vor să permite interoperabilitatea cu forțele SUA și NATO, ca răspuns rapid la o varietate de misiuni și poziționare rapidă a trupelor", a transmis US Defense Security Cooperation Agency (DSCA).

Dacă vânzarea propusă va fi aprobată de Congres, noile elicoptere se vor alătura altor două elicoptere UH-60M care vor fi donate de guvernul american în 2020. La data anunțării donației în octombrie 2018, Ministerul Apărării din Croația a declarat că elicopterele vor fi utilizate pentru asaltul aerian, evacuarea aero-medicală, căutare și salvare, supravegherea și comanda transportului de trupe și marfă.

După cum a menționat DSCA, cele două noi elicoptere vor fi folosite de Croația "pentru a-și moderniza forțele armate și pentru a-și extinde arhitectura armatei existente în eforturile sale de a oferi sprijin multi-misiune în regiune, precum și de a combate amenințările teroriste".

Vezi și: Japonia modernizează avioanele F-15J la nivelul F-15G cu sprijin american

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy