Japonia modernizează avioanele F-15J la nivelul F-15G cu sprijin american

Eduard Pascu / 30 oct 2019 / 15:05

Defense Security Cooperation Agency a declarat că Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea unui pachet pentru modernizarea aeronavelor de luptă japoneze F-15G, transmite defence blog.

"Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzare de tehnică militară străină în Japonia pentru upgradarea a 98 de avioane F-15J la o configurație de super-interceptor japonez (JSI) pentru un cost estimat la 4,5 miliarde de dolari", transmite Defense Security Cooperation Agency după notificarea Congresului. 

Guvernul japonez a solicitat modernizarea a până la 98 de avioane F-15J la configurația JSI constând în, inclusiv piese de schimb, pentru: 103 APG-82(v)1 Active Electronically Scanned Array (AESA) Radar, 116 bucăți de Advanced Display Core Processor II (ADCP II) Mission System Computer, 101 bucăți de ALQ-239 Digital Electronic Warfare System (DEWS).

Această vânzare propusă va oferi Japoniei o întărire a capacității de apărare aeriană inclusiv a personalului american aflat acolo, mai spune Defense Security Cooperation Agency.

Vezi și: Japonia vrea să cumpere sistemul Aegis pentru a echipa cele opt distrugătoare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy