Japonia modernizează avioanele F-15J la nivelul F-15G cu sprijin american

Eduard Pascu |
Data publicării:

Defense Security Cooperation Agency a declarat că Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea unui pachet pentru modernizarea aeronavelor de luptă japoneze F-15G, transmite defence blog.

"Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzare de tehnică militară străină în Japonia pentru upgradarea a 98 de avioane F-15J la o configurație de super-interceptor japonez (JSI) pentru un cost estimat la 4,5 miliarde de dolari", transmite Defense Security Cooperation Agency după notificarea Congresului. 

Guvernul japonez a solicitat modernizarea a până la 98 de avioane F-15J la configurația JSI constând în, inclusiv piese de schimb, pentru: 103 APG-82(v)1 Active Electronically Scanned Array (AESA) Radar, 116 bucăți de Advanced Display Core Processor II (ADCP II) Mission System Computer, 101 bucăți de ALQ-239 Digital Electronic Warfare System (DEWS).

Această vânzare propusă va oferi Japoniei o întărire a capacității de apărare aeriană inclusiv a personalului american aflat acolo, mai spune Defense Security Cooperation Agency.

Vezi și: Japonia vrea să cumpere sistemul Aegis pentru a echipa cele opt distrugătoare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel