Costin Georgescu, fost director SRI: Serviciile ruse încearcă să obțină orice informație din România, dar au dificultăți în a găsi colaboratori

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Costin Georgescu, fost director SRI în perioada 1997-2000, a declarat că serviciile ruse de informații „sunt peste tot și încearcă orice să obțină informații” în folosul Federației Ruse în România.

Fostul șef al Serviciului Român de Informații a făcut aceste afirmații, în contextul perchezițiilor care au avut loc la o subsidiară a companiei rusești Gazprom, fiind suspiciuni că au fost trimise ilegal informații despre zăcămintele din România.

„Știm ceea ce dorește Rusia, nu de acum, ci de foarte mult timp. Acțiunile ei sunt pe diverse planuri și cele pe care le vedem cu toții, cele oficiale, și cele neoficiale care sunt cele de spionaj. (...) Sunt peste tot și încearcă orice să obțină informații necesare Rusiei”, a declarat Costin Georgescu, la Euronews România.

Vorbind despre perchezițiile DIICOT la sediul companiei NIS Petrol, o subsidiară a rușilor de la Gazprom, fostul șef al SRI susține că anchetatorii au informații precise „despre această activitate care trebuie curmată total”.

„Riscul e destul de mare, mai ales că România e la granița cu Ucraina și suntem mereu amenințați de Rusia că facem parte din NATO, facem parte din UE. Pe teritoriul țării noastre, foarte greu serviciile de informații ruse au reușit să-și facă mendrele.

Românii nu sunt proruși. E foarte greu să găsești români care să colaboreze cu serviciile rusești. Dacă găsești, găsești de proastă calitate, nu care să ocupe funcții deosebite în statul român.

Serviciile române, încă de pe vremea Securității, au avut în observație activitatea serviciilor rusești. Chiar Securitatea, cu toate lipsurile și probleme ei, a avut o unitate 0110 anti-KGB. România știe să se apere”, a mai spus Georgescu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel