Corvete România. Naval Group și SNC acuză o campanie de fake news

Tudor Curtifan / 17 iul 2019 / 12:48
Corveta Gowind, a Naval Group, declarat câștigător în licitația organizată de MApN. Sursă: Naval Group
Corveta Gowind, a Naval Group, declarat câștigător în licitația organizată de MApN. Sursă: Naval Group

Naval Group și Șantierul Naval Constanța reafirmă angajamentul construcției corvetelor multifuncționale.

Naval Group și SNC transmit că resping totodată campania care are rolul de a transmite în media știri false și anunță că își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pe cei care răspândesc asemenea informații. Într-un comunicat de presă, Naval Group precizează că procedura prin care a fost desemnată câștigătoare a fost „o procedură internațională corectă și transparentă”.

"Asocierea reafirmă angajamentul de a construi corvetele în Șantierul Naval Constanța, cu o implicare consistentă a industriei românești de apărare. Orice alte informații vehiculate reprezintă un fals grosolan din categoria fake news și ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate măsurile juridice necesare.

Reiterăm principiile care ne-au ghidat pe parcursul procesului competitiv deschis de Ministerul Apărării Naționale – cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț pentru Forțele Navale Române", transmite Naval Group într-un comunicat de presă.

 

Damen contestă licitația câștigată de Naval Group

 

Amintim că pe 3 iulie compania franceză Naval Group a fost anunțată ca marele câștigător al licitației pentru corvetele românești. După un lung proces care a implicat și justiția, Naval Group a învins Fincantieri și Damen și, împreună cu Şantierul Naval Constanţa vor furniza corvetele multirol destinate Froțelor Navale Române.

Imediat după acest anunț Damen a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), continuând un litigiu inițiat anterior de Fincantieri.

CITEȘTE ȘI: Corvete România. Damen, plângere la CNSC și în instanță privind licitația - CE CONTESTĂ OLANDEZII

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy