Corvete România. Naval Group și SNC acuză o campanie de fake news

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Corveta Gowind, a Naval Group, declarat câștigător în licitația organizată de MApN. Sursă: Naval Group
Corveta Gowind, a Naval Group, declarat câștigător în licitația organizată de MApN. Sursă: Naval Group

Naval Group și Șantierul Naval Constanța reafirmă angajamentul construcției corvetelor multifuncționale.

Naval Group și SNC transmit că resping totodată campania care are rolul de a transmite în media știri false și anunță că își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pe cei care răspândesc asemenea informații. Într-un comunicat de presă, Naval Group precizează că procedura prin care a fost desemnată câștigătoare a fost „o procedură internațională corectă și transparentă”.

"Asocierea reafirmă angajamentul de a construi corvetele în Șantierul Naval Constanța, cu o implicare consistentă a industriei românești de apărare. Orice alte informații vehiculate reprezintă un fals grosolan din categoria fake news și ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate măsurile juridice necesare.

Reiterăm principiile care ne-au ghidat pe parcursul procesului competitiv deschis de Ministerul Apărării Naționale – cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț pentru Forțele Navale Române", transmite Naval Group într-un comunicat de presă.

 

Damen contestă licitația câștigată de Naval Group

 

Amintim că pe 3 iulie compania franceză Naval Group a fost anunțată ca marele câștigător al licitației pentru corvetele românești. După un lung proces care a implicat și justiția, Naval Group a învins Fincantieri și Damen și, împreună cu Şantierul Naval Constanţa vor furniza corvetele multirol destinate Froțelor Navale Române.

Imediat după acest anunț Damen a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), continuând un litigiu inițiat anterior de Fincantieri.

CITEȘTE ȘI: Corvete România. Damen, plângere la CNSC și în instanță privind licitația - CE CONTESTĂ OLANDEZII

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel