Corveta K130. ATLAS ELEKTRONIK și Thales Deutschland, sistem de luptă pentru corveta

Tudor Curtifan |
Data publicării:

ATLAS ELEKTRONIK și Thales Deutschland vor produce sistemul de luptă pentru corveta germană din clasa K130. Comanda cuprinde cinci corvete, precum și Centrul de Testare și Instruire (EZ/BUZ) din Wilhelmshaven, Germania.

Având ca dată de finalizare a  proiectului anul 2025, consorțiul FüWES K130, format din cele două companii și condus de ATLAS ELEKTRONIK, va furniza echipamentul hardware al sistemului de luptă și va adapta și actualiza echipamentul software al sistemului existent de management al luptei de care dispune K130, primul lot (vasele 1-5).

„Soluția contractată pentru vasele 6-10 este aceeași din contractul original (2003) pentru K130, primul lot.  Potrivit cerințelor privind reconstrucția, modificările aduse soluției se referă doar la uzura morală și conformitatea cu reglementările germane. Regulile privind siguranța și securitatea IT vor fi înăsprite odată cu achiziționarea primului lot de corvete.

Cu toate că situația industrială s-a schimbat în ultimii ani, capabilitățile actualului sistem de luptă al K130 sunt păstrate de către companiile în cauză.Din acest motiv, ATLAS ELEKTRONIK va rămâne responsabil cu software-ul operațional și Thales va fi responsabil cu infrastructura unui sistem de luptă sigur din punct de vedere IT”, se precizează într-un comunicat.

„Comandantul Dietrich Esfeld (Forțele Navale ale Germaniei), șeful proiectului K130 din Serviciul Federal pentru Echipament, IT și Suport In-Service al Bundeswehr (BAAINBw), a spus: „Corvetele din clasa K130 și-au demonstrat deja valoarea pentru Marina germană în operațiuni în ape puțin adânci în Marea Baltică precum și în expediții în Marea Mediterană.“

Michael Ozegowski, CEO al ATLAS ELEKTRONIK, și Dr. Cristoph Hoppe, CEO al Thales Germania, au subliniat: “Acest contract este continuarea unei cooperări îndelungate, de succes, între companiile noastre pe piața din Germania. Suntem mândri de această expresie a încrederii: în cooperare strânsă cu ARGE K130 și Marina germană, ATLAS ELEKTRONIK  și Thales Germania – doi furnizori internaționali de sisteme – vor pregăti aceste nave pentru provocările anilor următori”, mai informează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel