Coronavirusul dă peste cap exercițiile militare

Eduard Pascu |
Data publicării:

SUA şi Coreea de Sud intenţionează să ''reducă'' un exerciţiu militar comun prevăzut să aibă loc în primăvară din cauza epidemiei cauzate de noul coronavirus, au declarat luni la Washington, la încheierea unei întrevederi, miniştrii apărării din cele două ţări, relatează AFP.

Comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, generalul Robert Abrams, şi şeful de stat major din Coreea de Sud, generalul Park Han-ki ''analizează dacă pot reduce exerciţiul de comandament din cauza preocupărilor privind coronavirusul'', a declarat secretarul american al Apărării, Mark Esper, în cadrul unei conferinţe de presă comune, transmite Agerpres.

La rândul său, ministrul Jeong Kyeong-doo a precizat că 13 soldaţi sud-coreeni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi că permisiile au fost suspendate pentru toate forţele armate ale ţării, înainte de a restricţiona deplasările.

Situaţia din Coreea de Sud este ''gravă'', a adăugat ministrul sud-coreean al Apărării. Cele două ţări, care au redus deja în mare parte exerciţiile militare pentru a facilita negocierile privind programul nuclear al Coreei de Nord, au planificat în primăvară un exerciţiu de coordonare a comandamentelor. 

Vezi și: Alertă în Coreea de Sud după ce 11 militari au fost depistați cu noul coronavirus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel