Alertă în Coreea de Sud după ce 11 militari au fost depistați cu noul coronavirus

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a declarat luni că s-a confirmat că 11 militari sunt infectați cu noul coronavirus. Aproximativ 7.700 de soldați sunt în carantină ca parte a eforturilor de a opri virusul să se răspândească mai departe în cazărmi, transmite defence blog.

Ministerul a adăugat că aproximativ 350 de soldați au fost în contact cu persoanele infectate sau au prezentat simptome, ridicând temeri că numărul de cazuri noi ar putea crește brusc în cazărmi. Toate bazele militare din țară au fost blocate, deoarece vineri trei soldați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit The Korea Herald, opt cazuri de infestare cu COVID-19 au fost depistate la militari din Forța Terestră, și câte unul la Forța Aeriană, Corpul Marin și la Marina Militară, potrivit ministerului Apărării din Coreea de Sud.

Cei patru soldați recent confirmați sunt suspectați că au fost expuși la virus după ce au intrat în contact cu pacienții din interiorul cazărmii, potrivit oficialilor militari. 

Guvernul Coreei de Sud a ridicat alerta la coronavirus la cel mai înalt nivel după recenta implozie de cazuri de infecție confirmate. Șapte persoane au murit în Coreea de Sud din cauza virusului, potrivit Centrelor din Coreea pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

De asemenea, Coreea de Nord a raportat carantina la 380 de străini ca parte a eforturilor de prevenire a infectării de coronavirus.

Majoritatea celor plasați în carantină sunt considerați că sunt diplomați în capitala Pyongyang, a anunțat luni agenția de știri Yonhap, citând mass-media de stat din Coreea de Nord.

Organizația Mondială a Sănătății a spus anterior că nu a avut nicio informație că virusul COVID-19 să se fi extins în Coreea de Nord. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel