Coronavirus. Marea Britanie foloseşte armata pentru a transporta echipamentele de protecţie către angajaţii din sănătate

Eduard Pascu |
Data publicării:

Marea Britanie anunţă că îşi intensifică aprovizionările cu echipamente de protecţie pentru angajaţii din sănătate care luptă cu răspândirea coronavirusului şi că foloseşte armata pentru a ajuta la livrări, după ce a întâmpinat dificultăţi în a transporta suficiente stocuri spitalelor, potrivit Reuters.

Distribuirea şi livrarea a milioane de articole de echipamente de protecţie personală, printre care şi măşti, vor fi făcute acum de armată, care va folosi camioane zi şi noapte, a precizat într-un comunicat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

Alte milioane de articole au fost oferite spitalelor, serviciilor de ambulanţă, practicienilor de medicină generală, centrelor de îngrijire şi altor servicii de sănătate în ultimele zile, a adăugat el, după înmulţirea plângerilor din partea angajaţilor din sănătate că nu au suficiente echipamente. Autorităţile au eliberat kituri de protecţie din stocul naţional rezervat pentru gripă, se arată într-un comunicat comun transmis luni de Departamentul Sănătăţii şi Serviciul Naţional de Sănătate. Cele două instituţii precizează că furnizarea de echipamente de protecţie se intensifică, transmite Agerpres.

"Luăm măsuri urgente pentru a ne asigura că angajaţii NHS din prima linie şi angajaţii din sistemul de îngrijire socială, care lucrează neobosit pentru a combate epidemia, se simt sprijiniţi. Astăzi livrăm milioane de noi kituri de protecţie personală ca parte a acestei promisiuni", a spus Hancock.

Acum există suficiente stocuri de kituri cu echipamente de protecţie disponibile, se mai arată în comunicat, în care se recunoaşte totuşi că ar putea exista probleme în viitor din cauza cererii globale fără precedent şi a faptului că majoritatea kiturilor sunt produse în China, unde pandemia de coronavirus a afectat puternic producţia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel