Coronavirus: Angajaţii agenţiilor de spionaj din Statele Unite nu vor putea lucra de acasă

S.I. Catalin |
Data publicării:

În pofida precauţiilor adoptate în majoritatea instituţiilor pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, lucrul de acasă nu este o opţiune pentru mare parte din angajaţii agenţiilor de spionaj din SUA, relatează Reuters.

Gestionarea de informaţii de mare sensibilitate impune continuarea întâlnirilor în intimitatea sediilor CIA, Centrului naţional pentru combaterea terorismului şi la Oficiul Directorului pentru informaţii naţionale, care supervizează toate agenţiile de intelligence din Statele Unite, au explicat pentru Reuters trei surse bine informate.

Totuşi, acolo unde este posibil, angajaţii din aceste agenţii pot beneficia de un program de lucru mai flexibil, dar în unele birouri cum sunt centrele de operaţiuni se lucrează în continuare non-stop, a menţionat o sursă.

Având în vedere epidemia, accesul vizitatorilor externi în sediul CIA a fost interzis, iar şedinţele cu alte agenţii guvernamentale se desfăşoară prin videoconferinţă, a precizat sursa. În plus, agenţia are în vedere un plan de "distanţare socială" pentru angajaţii-cheie prin care aceştia să lucreze în birouri separate, iar orice angajat în legătură cu care există suspiciuni că a fost expus la virus va trebui să se autoizoleze timp de 14 zile, potrivit Agerpres.

Un angajat al CIA a fost testat negativ pentru noul coronavirus în weekendul trecut. Deocamdată, niciuna din cele trei agenţii menţionate nu au raportat cazuri de contaminare cu noul virus în rândul angajaţilor, adaugă sursele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel