Coreea de Sud oferă Ucrainei două vehicule blindate de geniu K600 pentru a rupe câmpurile de mine de pe linia Surovikin

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Sud va furniza Ucrainei două vehicule de geniu de luptă K600 Rhino pentru a străpunge câmpurile minate rusești, ca parte a următoarei tranșe de ajutor pentru Kiev, a relatat ziarul sud-coreean Chosun la 18 septembrie, citând surse guvernamentale. Vehiculele blindate de geniu sunt construite pe un șasiu de tanc K1A1 și sunt echipate cu un generator magnetic pentru a dezactiva minele.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol s-a angajat să furnizeze bunuri neletale, inclusiv echipamente de deminare, și asistență pentru reconstrucția Ucrainei. Angajamentele au fost asumate în timpul summitului G7 de la Hiroshima, Japonia, din luna mai.

K600 Rhino este un vehicul militar greu și puternic blindat utilizat pentru a sparge câmpurile de mine. Vehiculul este echipat cu un plug de deminare și un dispozitiv magnetic de dezamorsare a minelor. Acesta poate detecta și distruge minele pe o rază de până la cinci metri.

Forțele Armate Ucrainene au întâmpinat dificultăți de la începutul contraofensivei din cauza câmpurilor de mine vaste amplasate de armata rusă pe toată lungea liniei frontului. Unul dintre cele mai inaccesibile sunt aceste câmpuri de mine situate în direcția sud. Ele sunt mai bine cunoscute sub numele de "linia Surovikin".

K600 KCEV este unul dintre cele mai moderne vehicule militare sud-coreene utilizate pentru deminarea câmpurilor de luptă. Acesta este destinat să funcționeze în timpul operațiunilor de luptă. Modelul este nou, iar armata sud-coreeană a început să primească primele unități abia în 2020.

Compania Hyundai Rotem se afla în spatele dezvoltării ''tancului K600''. Greutatea acestui nou vehicul blindat este de 62 de tone. Scopul principal al K600 constă în ruperea câmpurilor minate și în străpungerea obstacolelor inamice. Conceptul de proiectare este identicul cu vehiculul ''Grizzly Breacher'' construit de americani în anii 1990, în ciuda faptului că acesta din urmă nu a fost produs în serie.

Pe câmpul de luptă, K600 deschide coridoare sigure în interiorul câmpurilor minate pentru trecerea rapidă a trupelor și deplasarea vehiculelor. Această tactică facilitează înaintarea unităților de asalt înainte ca structură de apărare a forțelor inamice să fie stabilită. 

Protecția lui K600 este identică cu cea a tancurilor convenționale, având un blindaj greu capabil să reziste la daunele provocate de mine. Echipat cu protecție NBC și cu mecanisme automate de stingere a incendiilor, acest vehicul de geniu oferă posibilitatea de a fi operat prin telecomandă pe o rază de până la 5 km pentru o siguranță sporită a echipajului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel