Coreea de Sud: Blindate K806 și K808, înzestrare masivă - Video

Darius Muresan |
Data publicării:

Hyundai Rotem din Coreea de Sud va începe producția în serie a vehiculelor blindate de luptă K806 și K808.

Coreea de Sud - Hyundai Rotem va începe producția în serie a vehiculelor blindate de luptă K806 și K808, în cursul acestui an. Decizia a fost luată după ce vehiculele au finalizat o serie de teste efectuate de către Armata Republicii Coreea de Sud. Testele au avut loc în perioada aprilie-august.

Decizia vine după ce Hyundai Rotem a anunțat în decembrie 2017 că a semnat un contract pentru a începe producția în serie a vehiculelor. Deși nu a fost dezvăluit numărul blindatelor, potrivit janes.com, care citează surse proprii, este vorba despre aproximativ 100 de vehicule K806 și 500 de K808.

Potrivit sursei citate, Hyundai Rotem are capacitatea de a construi în jur de 100 de vehicule pe an. Se preconizează că ele vor fi dotate cu mitralieră M2 HB.

Conform specificațiilor furnizate de producător, vehiculele sunt echipate cu motor diesel Hyundai Motor Company de 420 CP, care asigură o viteză maximă de 100 km/h printr-o transmisie automată cu șapte trepte. Ele sunt operate de o echipă formată din două persoane și pot transporta până la nouă militari complet echipați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel