Coreea de Sud a testat primul elicopter fără echipaj

Eduard Pascu |
Data publicării:

Korea Aerospace Industries (KAI) a anunțat testarea primului elicopter fără echipaj, Night Intruder 600 VT (VTOL UAV), în provincia Jeolla de Sud, transmite Jane.

Vehiculul aerian, finanțat și dezvoltat intern, este derivat dintr-un elicopter ușor de 600 kg și este prima încercare a companiei de a dezvolta un VTOL UAV. Oficialii KAI au spus că Night Intruder 600 VT are o lungime totală de 9 m, lățimea de 2 m și înălțimea de 2,5 m. Deși configurat cu o greutate maximă de decolare (MTOW) de 600 kg, dezvoltarea ulterioară ar putea crește greutatea până la 750 kg.

Dezvoltarea Night Intruder 600 VT a început în 2017 și a fost expus pentru prima dată în public la expoziția DX Korea din noiembrie 2018. 

KAI își propune să finalizeze prima etapă a dezvoltării vehiculului aerian până la sfârșitul anului. Se preconizează că lucrările ulterioare pentru avansarea sistemului de decolare și aterizare automată vor începe iminent în a doua fază de dezvoltare.

Vehiculul aerian este echipat cu o turelă electro-optică cu infraroșu stabilizat (EO / IR), montat în față sub cabină, are camere video pentru filmare pe timp de zi și camere termice de înaltă definiție, un telemetru și un căutător laser, precum și un sistem de radar cu diafragmă sintetică (SAR).

Compania intenționează producă Night Intruder 600 VT pentru a răspunde unei cerințe de UAV-uri a Armatei Republicii Coreea (RoKA).

Vezi și: Bulgaria vrea în programul avioanelor KAI T-50. Negocieri pentru construirea unei instalații de asamblare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel