Coreea de Sud a produs deja primele 24 obuziere K9A1 Thunder și 10 tancuri K2 Black Panther pentru Polonia (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri K2 Black Panther pentru Polonia, October 19, 2022, Changwon, Coreea de Sud. Sursa foto: Korea Defense Blog
Tancuri K2 Black Panther pentru Polonia, October 19, 2022, Changwon, Coreea de Sud. Sursa foto: Korea Defense Blog

Primele 24 de obuziere autopropulsate K9A1 Thunder și primele 10 tancuri K2 Black Panther comandate de Polonia au fost deja fabricate de compania sud-coreeană Hanwha Defense. Pe 19 octombrie, obuzierele K9A1 Thunder și  tancuri K2 Black Panther au fost prezentate la uzina companiei Hanwha Defense din Changwon, scrie Korea Defense Blog.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că primele 24 de obuziere autopropulsate K9A1 Thunder și primele 10 tancuri K2 Black Panther se îndreaptă deja spre Polonia.

Primul lot de echipamente a fost fabricat la 2 luni de la semnarea acordului de achiziționare de către Polonia a 648 de obuziere autopropulsate K9 Thunder și 980 de tancuri K2 Black Panther. De asemenea, Polonia a semnat atunci şi un acord de achiziționare pe 48 de avioane FA-50 Fighting Eagle.

Acordul semnat în urmă cu două luni prevede furnizarea a 180 de tancuri K2 Black Panther între 2022 și 2025. Valoarea contractului este de 3,4 miliarde de dolari.

Youtube video image

După semnarea contractului dintre Polonia și Coreea de Sud privind achiziționarea de către ministerul polonez al Apărării a 180 de tancuri K2 Black Panther, pentru 3,37 miliarde de dolari, au devenit cunoscut faptul că industria poloneză de apărare se pregăteşte să înceapă producţia unei ''versiuni poloneze'' a tancului coreean K2.

Astfel, după cum precizează publicaţia poloneză Defense24, industria de apărare din Polonia va construi singură peste 800 de tancuri K2, în versiunea K2 Black Panther PL.

K2 Black Panther este un tanc dezvoltat de Hyundai Rotem, folosit de armata sud-coreeană și oferit spre achiziţie Poloniei, Norvegiei şi Egiptului.

K2PL este o versiune a lui K2 Black Panther care a fost proiectată în funcție de cerințele și nevoile armatei poloneze. O machetă a lui K2PL a fost prezentată în septembrie 2020 la MSPO, o expoziție internațională de apărare care a avut loc în orașul Kielce, Polonia.

Armamentul principal al K2 Black Panther constă într-un tun cu țeavă lisă de 120 mm/L55 de fabricație germană Rheinmetall produs sub licență în Coreea de Sud. Tunul dispune de un încărcător automat cu 16 proiectile gata de tragere. Alte 24 de proiectile sunt stocate în interiorul carenei. Armamentul secundar include o mitralieră coaxială de 7,62 mm montată pe partea stângă a tunului, iar o mitralieră grea K-6 de 12,7 mm este montată în partea dreaptă a turelei.

În ceea ce privește achiziționarea de К9, acest contract cu Hanwha Defense acoperă intervalul de timp dintre 2022 și 2026, pentru care ar trebui să fie alocate 212 K9 Thunder ACS (în versiunea K9A1). Valoarea tranzacției este de 2,4 miliarde de dolari.

Obuzierul autopropulsat K9 Thunder, produs de compania Hanhwa Defense, este echipat cu un tun de 155 mm care poate trage proiectile la o distanţă de aproximativ 40 km. Şasiul  acestui obuzier se află şi la baza obuzierului polonez Krab - produs de compania Huta Stalowa Wola.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel