Coreea de Nord răspunde sancțiunilor SUA lansând rachete dintr-un tren aflat în mișcare

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Captură YouTube World's Tech Official #YouTube
Sursă foto: Captură YouTube World's Tech Official #YouTube

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete cu rază scurtă de acţiune dintr-un tren, a declarat sâmbătă presa de stat, acesta fiind al treilea test de la începutul anului, în pofida noilor sancţiuni americane, transmite Agerpres, citând agenția AFP.

Testele fost organizate pentru a "verifica şi judeca controlul procedurilor de acţiune ale regimentului feroviar", a informat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Lansarea de vineri a survenit după decizia de miercuri a Washingtonului de a impune noi sancţiuni financiare unui grup de cinci cetăţeni nord-coreeni, în urma testelor anterioare cu rachete prezentate de către autorităţile de la Phenian ca fiind hipersonice.

Lansarea de vineri "a demonstrat o manevrabilitate sporită şi o rată de succes ridicată", potrivit KCNA.

S-au purtat discuţii "despre stabilirea unui sistem de operare a rachetelor pe calea ferată în toată ţara", a adăugat sursa citată.

Testele au avut loc la orele 14:41 şi 14:52 (05:41 şi 05:52 GMT), iar rachetele au parcurs o distanţă de 432 de kilometri la o altitudine de 36 de kilometri spre estul peninsulei coreene, conform informaţiilor furnizate de conducerea armatei sud-coreene.

 

Coreea de Nord e foarte activă în 2022



A fost a treia testare de armament în Coreea de Nord în această lună, după două teste hipersonice reuşite, potrivit Phenianului, primul pe 5 ianuarie şi apoi al doilea, supravegheat personal de liderul Kim Jong Un, pe 11 ianuarie.

Ca răspuns, Statele Unite au impus noi sancţiuni. Regimul nord-coreean acuză însă Statele Unite că escaladează în mod intenţionat situaţia.

Dialogul dintre Phenian şi Washington rămâne blocat după ce discuţiile dintre liderul Kim Jong Un şi preşedintele Donald Trump s-au întrerupt în 2019.

Coreea de Nord a efectuat pentru prima dată un test cu o rachetă lansată dintr-un tren în septembrie 2021. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel